Societat

L’AECC Catalunya Contra el Càncer de Blanes recull 6.366 euros durant el cap de setmana

Són 625 euros menys que el 2022, i l’entitat ho atribueix a la davallada en el nombre de voluntàries i voluntaris amb què ha comptat

L’AECC Catalunya Contra el Càncer de Blanes ha recollit durant el cap de setmana un total de 6.366 euros, amb l’ajuda de voluntaris que passejaven arreu del municipi lluint la guardiola de color verd, amb la qual demanaven la col·laboració de qui volgués fer una aportació econòmica. A diferència de l’any passat, en què la recaptació va superar amb escreix la que s’havia fet el 2021, aquest 2023 els diners recollits ha estat 625 euros menys que l’any passat. Aquesta davallada s’atribueix des de l’entitat blanenca a tres factors, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat.

Un d’ells ha estat la davallada del nombre de voluntàries i voluntaris que van aportar el seu granet de sorra per dur les guardioles de recaptació. L’altre factor ha estat la ciutadania i visitants que hi havia als carrers que, en general, no han volgut fer cap aportació voluntària a la recaptació. D’altra banda, l’entitat que es dedica des de fa tants anys a la lluita contra el càncer, a través de la investigació i el suport als malalts que pateixen aquesta malaltia, ha canviat de logotip identificador. Aquest canvi d’identificació podria induir a pensar a algunes persones que en realitat la recaptació no era per la coneguda entitat de l’AECC Catalunya Contra el Càncer, factor que ha fet desconfiar de si realment no els estaven enganyant.

Tanmateix, des de l’AECC de Blanes han agraït tant a les persones voluntàries que han tingut cura de les taules i guardioles com a tothom qui va fer la seva aportació a la campanya de col·lecta popular.

Taules de recaptació distribuïdes arreu de Blanes el cap de setmana

La majoria de les voluntàries i voluntaris es van dedicar a recórrer els carrers de tot Blanes amb la característica guardiola de color verd demanant la col·laboració de qui volia fer aportacions econòmiques a canvi de regalar-los un gomet, una cinta, un globus pels infants o d’altres obsequis. D’altres persones voluntàries van tenir cura de les taules que es van distribuir arreu del municipi per centralitzar la campanya de recollida de fons econòmics. Al llarg de tota la jornada del dissabte i diumenge al matí van estar en funcionament set grups que tenien cura dels punts de recollida.

La jornada del dissabte va ser la més intensiva, amb sis taules que s’encarregaven d’una determinada zona. Així, dissabte al matí va haver-hi una taula de recollida a la confluència del carrer Raval amb la Rambla Joaquim Ruyra; a la plaça d’Espanya; al Mercat dels Teixits de La Plantera; i davant la Farmàcia Planella de l’avinguda dels Pavos. A la tarda es va fer un segon torn a la plaça d’Espanya, així com un nou punt amb relació al matí, al Passeig Pau Casals, a tocar del Banc dels Músics. Finalment, l’endemà diumenge va haver-hi una sola base operativa, a la Plaça Verge del Vilar, davant la Parròquia Sagrada Família d’Els Pins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia