Societat

Orgull de Sant Magí

Les quatre colles tarragonines van sortir satisfetes de la diada; va destacar la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que va estrenar la gamma extra carregant el seu primer 2 de 9 amb folre i manilles de l’any

La diada de Sant Magí de Tarragona de dissabte al migdia va ser molt calorosa, però àgil i dinàmica. Les quatre colles tarragonines van alçar en menys de tres hores els seus màxims castells (un total de 16) en una plaça de les Cols que té el hàndicap que les colles han d’entrar i sortir cada cop que han de muntar els seus castells perquè l’espai és molt petit.

Totes quatre van sortir satisfetes, amb les millors actuacions de la temporada, però cal destacar la fita de la Colla Jove de Tarragona, que va carregar el seu primer gamma extra de l’any en forma de dos de nou amb folre i manilles, un castell que enguany costa molt de veure a les places.

La Jove de Tarragona va ser precisament la primera a actuar i va decidir apostar en un inici pel tres de nou amb folre, el sisè de la temporada, que va descarregar sense problemes i que mira clarament cap a un pis més. En segona ronda venia el gran repte: el dos de nou amb folre i manilles, que havien treballat tant a assaig. En tota la seva història només en portaven dos de descarregats, el 2017, i tres de carregats. El dos va pujar amb els quarts massa oberts i es va anar deformant; el van aconseguir carregar però, quan la canalla ja baixava, va cedir de la part alta fent que el dos es mantingués intacte fins a quarts, amb folre i manilles com una pedra tot i la caiguda. En tercera ronda, els liles van completar el seu segon quatre de nou amb folre i van mostrar que tenen al davant grans reptes i ganes d’aconseguir-los.

Els Xiquets de Tarragona tenien com a objectiu signar la tripleta màgica, i així va ser. Els matalassers van començar, després d’un peu desmuntat, descarregant el tres de nou amb folre, que va superar una rebregada pocs segons abans de fer l’aleta i per tant el van completar amb suor i patiment. Però des del 2016 que no el descarregaven a la plaça de les Cols i li tenien moltes ganes.

En segona ronda, els de la camisa ratllada van apostar pel quatre de nou amb folre, el seu principal repte, ja que enguany encara no l’havien provat. Fins a la carregada va mantenir mides, amb canalla molt ràpida, i després el van haver de treballar una mica més, però no va semblar pas el primer de l’any.

En tercera ronda, el cinquè cinc de vuit, que els va fer completar la primera tripleta màgica des del 2018, que van celebrar amb eufòria matalassera.

Els de Sant Pere i Sant Pau també van marxar contents, en aquest cas repetint la seva millor actuació de l’any. Van començar amb un bon tres de vuit per continuar amb el dos de set i acabar amb el quatre de vuit, que els feia signar la segona clàssica de vuit de l’any.

Els del Serrallo van estrenar en primera ronda el quatre de set amb agulla; en segona ronda, el cinc de set, i la tercera ronda va ser èpica per als Xiquets, que, amb molta suor, van aconseguir descarregar un dos de set que va fer-los patir de valent, ja que perillava des de l’aleta. Podríem dir que gairebé tota la plaça el veia a terra, però ells van mostrar la seva tossuderia i el van completar signant un dels grans moments d’una diada.

LA XIFRA

16
castells.
Són les construccions que es van veure per la diada de Sant Magí, totes descarregades excepte el 2de9fm de la Jove de Tarragona
Altres actuacions

Dissabte

Tarragona

Colla Jove de Tarragona 3/9f, 2/9fm (c), 4/9f

Xiquets de Tarragona

3/9f, 4/9f, 5/8

Castellers de St. Pere i St. Pau

3/8, 2/7, 4/8

Xiquets del Serrallo

4/7a, 5/7, 2/7

Ascó

Castellers de Vilafranca

4/8a, 3/9f, 9/7, 4/8, p/7 f

Diumenge

Mollet del Vallès

Colla Vella dels Xiquets de Valls:

3/8, 4/8a, 4/8, p/6

Moixiganguers d’Igualada:

2/7, 3/8, 4/7

Castellers de Mollet:

3/7a, 4/7a, 3/7



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia