Societat

Reprenen la recerca de l'altre tripulant del vaixell que es va perdre de camí a l'Estartit

La recerca del segon tripulant de l'embarcació esportiva que hauria d'haver arribat divendres a l'Estartit, al terme municipal de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), i que va aparèixer sense tripulació 40 milles al nord-oest de Menorca, s'ha reprès aquest matí, segons han informat fonts de Salvament Marítim.

Dues embarcacions de Salvament Marítim, el Salvamar Castor i el Salvamar Sirius, han iniciat la recerca cap a les 09.00 hores per la zona costanera entre Roses i el cap de Creus, a la qual s'uniran una patrullera i un helicòpter de la Guàrdia Civil.

Les tasques es van concentrar ahir diumenge a onze milles al sud del Cap Norfeu, a la zona del Cap de Creus, on es va trobar el cos del patró de l'embarcació, d'origen belga i establert a l'Estartit. El cadàver va ser reconegut per la documentació que portava a sobre i no presentava signes de violència.

Les mateixes fonts de Salvament Marítim han assegurat que "no és un accident marítim", perquè divendres no feia mal temps i el cos es va trobar a 80 milles de la nau, que es va localitzar ahir sense ningú a bord a unes 40 milles al nord-oest de Menorca, de manera que s'investiga el que ha passat. Una altra llanxa de Salvament Marítim va remolcar ahir diumenge a la nit el vaixell, d'uns setze metres de longitud, fins al port de Maó. L'embarcació va sortir prop de les 16.00 hores de divendres del port francès de Leucate en el seu primer viatge de prova, perquè és de nova construcció.

L'última comunicació coneguda la va mantenir el propietari amb la seva dona cap a les 17.00 hores de divendres. L'home va confirmar que el viatge anava bé i que era molt a prop de la frontera hispano-francesa, i que després passaria per Roses fins a arribar al seu destí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
informació especial

“Camí cap a París”: donar visibilitat i normalitzar la discapacitat

Barcelona
Lluís Busquets i Grabulosa
Periodista. Publica ‘L’escàndol de Nicea’ (Ed. Comte d’Aure)

“El de Nicea va ser un concili imperial, organitzat per Constantí”

Barcelona
LA CRÒNICA

Quan el melic és la provocació

Barcelona renova el compromís per ser una ciutat més sostenible

Barcelona
SOCIETAT

Molins de Rei portarà aigua en cisternes als barris de muntanya

Molins de Rei

L’ACA destinarà 7,8 milions per ampliar la depuradora

sant gregori

Els barcelonins molestos pels grafits, els orins i el consum d’alcohol al carrer

barcelona
medi ambient

Argentona actualitza el cens de gossos que es troba desfasat de fa vint anys

argentona

El Govern preveu licitar el Plemcat a principis del 2025

figueres