Societat

SOCIETAT

Aigua fresca, gorres i protector per als sense sostre de Tarragona, en una acció de Creu Roja

La Creu Roja de Tarragona ha dut a terme aquest matí la primera campanya de l’entitat per assistir i disminuir els efectes de l’onada de calor entre les persones sense sostre. Els voluntaris de la Unitat d’Emergència Social han atès tretze persones a les quals se’ls ha ofert aigües fresques, gorres i crema solar durant més de dues hores al matí. També se’ls donaven consells bàsics per afrontar les altes temperatures, com ara recomanar-los que es resguardin a llocs amb ombra o que es refugiïn als refugis climàtics de la ciutat. Des de Creu Roja s’insta l’Ajuntament tarragoní a implementar un pla d’actuació, com l’Operació Iglú – que es fa a l’hivern– per tal de protocol·litzar les accions a fer en casos de temperatures extremes. El voluntari referent del Programa per a persones sense sostre de la Creu Roja de Tarragona, Omar Kassem, insisteix que el consistori hauria de dissenyar una operació en aquests temps: “Hi hauria d’haver una operació desert o amb algun altre nom, cal col·laborar amb el consistori i coordinar-nos amb la Guàrdia Urbana, com hem fet sempre, i oferir el servei tal com el fem a l’hivern”.

I és que a Tarragona, informa ACN, aquest matí els termòmetres marcaven entre 35 i 36 graus a les dotze del migdia. Ha estat en aquestes hores especialment virulentes que els voluntaris de la Creu Roja han passejat per carrers del centre de la ciutat i pels barris de Serrallo i de la Part Alta. Els voluntaris tornaran a sortir al carrer demà per repetir la ruta i no descarten ampliar el servei si la calor perdura els propers dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia