Societat

El taxista admet haver-se inventat el segrest per l'enrenou que havia creat en activar l'alarma

La incertesa per la desaparició del taxista que dilluns va estar en parador desconegut durant prop de nou hores després d’activar l’alarma del vehicle va acabar ahir al vespre, quan el presumpte segrestat va confessar que s’ho havia inventat tot. Tot i que Alberto Bermán, de 27 anys, havia aparegut sa i estalvi a Vic, els dubtes suscitats entre els Mossos d’Esquadra sobre la veracitat del suposat segrest patit pel jove s’havien traslladat a familiars i companys del taxista. La família, que dilluns no es va cansar de fer crides als mitjans de comunicació, ahir no obria la boca. Des del sector del taxi la prudència va ser la tònica general.

Els Mossos van anar ahir al matí a casa de l’Alberto, al domicili familiar del barri de Bufalà de Badalona, i van portar el jove a la comissaria de les Corts per tornar-li a prendre declaració “en qualitat de víctima”, havia destacat un portaveu policial. L’objectiu dels investigadors era intentar treure l’aigua clara d’un relat que consideraven “inversemblant” perquè el taxista havia caigut en múltiples contradiccions.

Finalment, durant l’interrogatori l’Alberto va reconèixer haver activat l’alarma “en un rampell” i que va arribar a Vic conduint ell mateix. Es va inventar la història del segrest quan va descobrir l’enrenou que havia provocat.

En l’intent d’aclarir què va passar des que a les onze del matí va activar l’alarma del taxi fins que a quarts de vuit del vespre va aparèixer a Vic, els Mossos havien traslladat l’Alberto a la capital d’Osona per fer una reconstrucció, però no va servir per aclarir els fets perquè en un primer moment el taxista va al·legar que no recordava res. A més, l’examen a què havia estat sotmès dilluns mateix a l’Hospital de Vic no va localitzar cap ferida que justifiqués les sis hores que, segons Alberto, va estar inconscient.

Pel que fa als testimonis que afirmaven haver vist taxista i segrestadors, la credibilitat que els donava la policia era relativa: “Es va crear una certa psicosi i se’l va ubicar en molts punts diferents al mateix temps”. Encara que els Mossos creien que el segrest no havia existit, calia determinar el motiu de la falsa alarma. Segons sembla, darrere de la possible farsa no s’amagaria un assumpte de drogues, però no es descartava qualsevol altra explicació.
El companys de Teletaxi confiaven en la versió de l’Alberto i parlaven d’uns atracadors del barri de Sant Andreu com a autors del segrest, i que “el van agafar per fugir”, explicava un d’ells. Associacions del sector, com la Federació Catalana del Taxi i l’STAC, s’havien mostrat prudents a l’hora de valorar els fets.

En canvi, l’entorn més pròxim a l’Alberto no oblida que fa dos anys el jove –que segons sembla pateix depressions– va marxar de casa després de deixar una nota de comiat i va tornar l’endemà. Dilluns l’Alberto va trucar a la seva família per dir que estava bé i van ser els familiars els que van alertar els Mossos sobre el parador del jove.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc