Societat

18 dies per comprar

Comerç

Divuit dies tenen els compradors per mirar, triar i remenar els regals de Nadal. La cursa consumista comença avui. Coincidint amb l'inici del pont de la Puríssima, hi haurà quatre festius amb els comerços oberts i l'únic dia sense activitat comercial des d'ara fins Nadal serà aquest diumenge, dia 9.

Davant de tantes oportunitats, per tant, els comerciants confien que no hi haurà grans aglomeracions i la gent podrà comprar tranquil·lament. Tot indica, però, que el diumenge 23 serà el de més calaix.
"Segurament el 23 s'acumularan les compres d'última hora, les dels que no s'havien acabat de decidir i també les dels més despistats, perquè l'endemà, el 24, la gent ja es dedicarà més a preparar la celebració de la nit de Nadal i dels àpats del dia de Nadal", planteja el secretari de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Benet Boix. De la mateixa opinió és el president de la Fundació Comerç Ciutadà, Josep Collbatallé, que no té cap dubte que el 23 es consolidarà com "el dia estrella".

Moltes esperances tenen posades els comerciants en aquests divuit dies de botigues obertes, perquè al desembre s'acumulen entre el 20% i el 25% de les vendes de tot l'any. Els centres comercials i els eixos comercials més cèntrics de les grans ciutats, sobretot de Barcelona, confien a avançar moltes vendes entre avui i diumenge, perquè està comprovat que moltes famílies dediquen aquest pont a les compres de Nadal i Reis. "I si no a comprar, com a mínim a mirar per poder comparar i començar a triar", planteja Boix.

Gent que mira i passeja
"Dies com avui val la pena obrir, perquè hi ha molta gent que mira i passeja", assenyala Joan Mateu, un dels patrons de la Fundació Barcelona Comerç, que aplega els disset eixos comercials de la ciutat. De fet, es calcula que més de la meitat de botigues de barri treballaran avui, però dissabte es reduiran al 30%. Ell confia que els dies amb més compradors seran el 16 i el 23.

Molts comerciants ja firmarien amb un pont amb les mateixes vendes del de l'any passat, tot i que l'arribada de la neu a les pistes del Pirineu i les temperatures baixes poden fer que alguns optin per ajornar les compres per més endavant. Precisament per la falta de neu, el pont de la Puríssima del 2006 va deixar imatges de grans superfícies i el centre de les ciutats plens de gom a gom.

Pel que fa a la conjuntura econòmica, els botiguers coincideixen que fins ara s'ha venut poc, tot i que també coincideixen que per Nadal s'acaba consumint. "Es nota que fins ara la gent va justeta, però amb les festes tothom fa un esforç i s'acaba venent", explica el president de Comerç Ciutadà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona