Societat

Famílies del Pla d’Urgell es queden sense transport escolar i exigeixen a una solució a Educació

El Departament proposa als pares d’onze alumnes de Golmés que paguin 15.000 euros per contractar un nou autocar

El Consell Comarcal d’Urgell defensa que tota la comarca sigui una zona escolar única

Famílies de Golmés i Sidamon, al Pla d’Urgell, reclamen al Departament d’Educació que els garanteixi el transport escolar d’ESO fins a l’Institut La Serra, als afores de Mollerussa. La problemàtica s’arrossega des de fa anys i fins ara s’ha pogut solucionar perquè a les rutes de transport hi havia places vacants que cobrien els alumnes que estudiaven a un centre diferent al que tenien com a adscrit. A Sidamon, la solució més viable és que la línia de Bell-lloc d’Urgell reculli els 12 alumnes que van a La Serra. A Golmés, en canvi, no n’hi ha places suficients per assumir la demanda i cal afegir un altre autobús. Educació i el Consell Comarcal han explicat a l’ACN, però, que part d’aquest cost l’haurien d’assumir les 11 famílies afectades o buscar algun tipus de finançament perquè es tracta de casos on el transport escolar no queda cobert perquè els centres escollits per la família queden fora dels adscrit al municipi. Són uns 15.000 euros, i les famílies ja han dit que és “totalment inviable”.

El president del Consell Comarcal de Pla d’Urgel, Carles Palau, ha dit queper ells una possible solució seria que tota la comarca fos una zona escolar única i per tant que el transport escolar fos gratuït sigui quin sigui el centre escollir. Però, com explica Palau, “necessita el consens del territori, de les Ampes i del departament d’Educació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.