Societat

27.000 professors fan la primera fase de les oposicions d'Educació

Més de 27.000 professors han realitzat avui les primeres proves per aconseguir una de les 6.856 places de funcionaris docents de Catalunya que ha convocat la Generalitat, en el marc d'una de les oposicions més importants de les últimes dècades.

De les places convocades, 4.490 corresponen a mestres d'educació infantil i primària, i 2.366 al de professors d'ensenyament secundari, segons dades del departament d'Educació, que amb aquesta convocatòria pública pretén fomentar el pas del professorat interí al cos de funcionaris, passant de l'actual 23,9% d'interins al 8% el 2011.

Per a això, la conselleria que dirigeix Ernest Maragall ha dissenyat unes oposicions que beneficien al personal interí, en fer possible que substitueixin l'exposició oral d'una unitat didàctica per un informe emès per la inspecció educativa, o donant prioritat en la fase de concurs als serveis docents prestats en centres públics.

La segona fase
Les proves compten amb una primera fase d'oposició -subdividida al seu torn en una prova sobre coneixements teòrics i una altra sobre l'aptitud pedagògica del candidat-, i una segona fase de concurs, on es valoraran els mèrits al·legats pels candidats i que tindrà lloc la setmana que ve

El major desfasament entre l'oferta de places i el nombre d'aspirants es troba en les especialitat d'Anglès -300 places convocades per a 1.409 candidats- i en Geografia i Història -300 per a 2.060.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.