Societat

Palafrugell posa a debat de la ciutadania el nou Pla Local d’Habitatge

L’Ajuntament ha obert un procés participatiu amb sessions dirigides a diferents col·lectius

L’Ajuntament de Palafrugell ha engegat un procés participatiu per a la creació del Pla Local d’Habitatge 2023-2028 (PLH). Amb aquest debat obert a la ciutadania, es pretén aprofundir en la realitat de l’habitatge al municipi així com establir el marc i les línies de treball per als propers sis anys. L’enquesta, oberta a tot el municipi, es pot respondre a través de la plataforma Decidim .

El PLH és un instrument de coneixement i planificació que ha d’orientar les polítiques municipals d’habitatge amb l’objectiu d’atendre adequadament les necessitats residencials de la població. En aquesta primera fase de diagnosi, l’anàlisi de les dades ha permès veure algunes de les principals dificultats en l’accés a l’habitatge. En concret, s’ha detectat el desequilibri entre l’oferta i la demanda de pisos de lloguer; el preu de l’habitatge, tant de lloguer com de compra; i les dificultats d’accés a l’habitatge, principalment dels joves, la gent gran i les famílies amb dificultats socioeconòmiques.

D’altra banda, l’Ajuntament ha organitzat sessions de treball específiques que permetran conèixer les necessitats de diferents col·lectius especialment vulnerables en matèria d’habitatge. A més, serviran per recollir aportacions que permetin donar resposta a les diferents realitats. La sessió principal, oberta a tota la ciutadania, se celebrarà el dimarts 12 de setembre a les sis de la tarda a la sala d’actes de Can Genís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.