Societat

Detenen un veí de Lloret per difondre un discurs racista i homòfob a les xarxes

També publicava material per fabricar armes amb tecnologia d’impressió 3D

Els Mossos d’Esquadra han detingut un veí de Lloret de Mar que des de l’any 2021 difonia missatges de caire racista i homòfob a través de les xarxes socials, on publicava també manuals per fabricar armes amb tecnologia d’impressió 3D. L’acusen d’un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, un lleu de furt i un de tinença il·lícita d’armes. L’home mostrava armes de foc en continguts difosos a Internet, i publicava instruccions per fabricar-les amb tecnologia d’impressió en tres dimensions. L’objectiu, deia obertament, era atacar col·lectius ètnics, ideològics o LGTBIQ+.

L’arrest va tenir lloc el 4 de setembre, tot i que la investigació es va iniciar l’any 2022. Els fets s’haurien produït els anys 2021, 2022 i 2023, quan membres del consistori van denunciar la sostracció d’un cartell de la regidoria d’Igualtat i l’aparició d’un vídeo a les xarxes socials amb contingut que podria ser amenaçant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia