Societat

SOCIETAT

Antoni Sorolla, insubmís i arquitecte pioner en l’urbanisme a Sabadell

L’arquitecte urbanista Antoni Sorolla (1959), clau en el gran projecte del govern de l’històric alcalde de Sabadell Antoni Farrés, va morir divendres als 63 anys, segons ha confirmat Ràdio Sabadell. No només va ser un regidor destacat del primer batlle després de la transició sinó que va impulsar les primeres promocions d’habitatge públic. També va consolidar la transformació de la zona del riu Ripoll.

Sorolla també va ser regidor pel grup d’Entesa, formació vinculada a la Crida entre el 1999 i el 2003 en un equip que liderava Dolors Calvet. També va ser el gerent del Patronat Municipal de Barcelona (2004-2007), membre del Consorci de l’Habitatge de Barcelona, el president de l’Associació de Promotors Públics de Sòl i Habitatge de Catalunya (2011-2015) i director general de SOGEVISO (2021-2023) en la seva última etapa professional.

També se’l va conèixer pel seu suport a al moviment d’insubmissió. Així, es va negar a fer la mili en l’última etapa del franquisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia