Societat

Més d'un centenar de persones es concentren a Barcelona en solidaritat amb el poble tibetà i en contra de l'ocupació xinesa

ZONA METROPOLITANA

Prop de 150 persones han assistit aquest diumenge a la tarda a l'acte convocat per la Fundació Casa del Tibet de Barcelona en solidaritat amb el poble tibetà, a raó dels incidents que estan tenint lloc aquests darrers dies en aquest país i que han provocat ja 10 morts segons les autoritats xineses, i més d'una vuitantena segons fonts de la comunitat tibetana de Barcelona.

La cerimònia ha estat presidida pel director de la Casa del Tibet de Barcelona i monjo budista, Thubten Wangchen, que ha demanat "drets humans i llibertat" per al Tibet i ha instat els polítics a no veure Xina "només com un valor econòmic".

Wangchen ha lamentat les detencions i les morts de "molts tibetans" que segons aquest han demanat llibertat i drets humans "pacíficament", i ha xifrat els morts en una vuitantena, "amb noms i cognoms", ha dit. "El nostre desig és que el món sàpiga que el Tibet porta 49 anys patint", ha explicat. "Volem viure en pau i llibertat, no volem patiment ni sang –ha dit–, volem que ens deixin en pau".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.