Societat

El Papa i Blair es reuneixen en mig dels rumors de la conversió del 'premier' britànic

En la conversa han repassat algunes de les contribucions del primer ministre britànic durant els seus 10 anys de mandat

El primer ministre britànic, Tony Blair, s'ha entrevistat amb el papa Benet XVI enmig dels rumors sobre la seva possible conversió al catolicisme, assumpte que, segons ha precisat el premier, no està encara decidit.

Els dos líders han conversat durant 25 minuts fins que, transcorregut aquell temps, s'hi ha afegit l'arquebisbe de Londres, Cormac Murphy O'Connor, amb qui han continuat la conversa durant deu minuts més.

Més tard tota la delegació que acompanyava Blair, entre ells la seva esposa, han estat saludats per Ratzinger, que ha rebut del primer ministre britànic tres fotos del cardenal John Henry Newman, que al segle XIX va passar de l'anglicisme al catolicisme.

A continuació, el mandatari britànic s'ha reunit amb el secretari d'Estat vaticà, Tarcisio Bertone.

Més d'una hora al Vaticà
En total, Blair ha estat una hora i vint minuts a la Ciutat del Vaticà, que ha abandonat per dirigir-se a un dinar a la English College, un antic seminari de Roma per a la formació de sacerdots catòlics britànics, un altre gest interpretat com el seu desig d'entrar en aquesta confessió.

En un comunicat emès després de la trobada per l'oficina de premsa del Vaticà, s'assenyala que en la conversa "s'han repassat algunes de les importants contribucions del primer ministre Blair durant els seus deu anys de mandat".

La nota agrega que ambdós han revisat l'actual situació internacional, "sense oblidar qüestions particularment delicades, com el conflicte a Orient Mitjà i el futur de la Unió Europea després de la cimera de Brussel·les".

El futur de Blair
"Finalment, després d'un intercanvi d'opinions sobre algunes lleis aprovades últimament pel Parlament del Regne Unit", s'ha parlat del futur immediat del primer ministre britànic, que abandonarà aquest càrrec dimecres vinent.

El comunicat destaca que Blair ha expressat el seu "viu desig" de treballar per buscar la pau a Orient Mitjà i el diàleg interreligiós.

El Vaticà no ha fet, en canvi, cap comentari sobre la possible conversió de Blair al catolicisme, que els mitjans de comunicació britànics i italians donen com a imminent. Blair, però, ha assegurat que la qüestió no està tan tancada com es diu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.