Societat

Simulacre de risc químic a Tarragona i l’Ebre amb sirenes i alertes al mòbil

Interior valora “positivament” la prova

La prova a Tarragona i l’Ebre ha estat un “èxit”, segons el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Per primera vegada en un simulacre de risc químic s’han activat les sirenes i les alertes mòbil. Des de Protecció Civil han assegurat que han sonat totes les sirenes (49 a Tarragona i 2 a l’Ebre) i els missatges als telèfons mòbils s’han rebut. Les proves de sirenes no es feien des del 2019, segons informa l’agència ACN, i ara Protecció Civil ho ha volgut recuperar fent sonar, també, dotze noves sirenes que s’han instal·lat des de llavors. La combinació del so i dels missatges als telèfons intel·ligents, ha permès arribar a un “radi generós, que va més enllà del PLASEQTA”, ha dit el conseller. A més, una vintena d’escoles i dues facultats de la URV han practicat el confinament de manera voluntària.

El conseller s’ha compromès que abans que acabi l’any, s’incorporarà un tècnic “24 hores, 7 dies a la setmana” a l’edifici del 112 de Reus per gestionar el PLASEQTA i activar aquests dos mecanismes des de la demarcació en cas d’emergència real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia