Societat

societat

La propera edició del Carroussel Costa Brava se celebrarà el 2 de juny de 2024

Una comissió decidirà si al 2025 es manté la data del primer diumenge de juny o es torna a la tradició de fer el Carroussel per la Segona Pasqua

El diumenge dia 2 de juny de 2024 és el dia escollit perquè es desenvolupi la propera edició del Carroussel Costa Brava. Així es va decidir després d’una reunió entre el Consistori palafrugellenc i l’Associació de Carrossaires, amb l’objectiu de consensuar una proposta adequada a trobar el millor encaix pel desenvolupament d’un dels esdeveniments més importants de Palafrugell. Tradicionalment, el punt culminant de les Festes de Primavera, el Carroussel Costa Brava, es programava el diumenge anterior al dilluns de Pasqua Granada, que també es coneguda com la Segona Pasqua.

Malgrat aquesta decisió, no es descarta tornar a la tradicional data al 2025, per la Segona Pasqua, ja que s’haurà de valorar a nivell de tots els sectors implicats. Així, es va decidir que un cop passats 15 dies del Carroussel, es constituirà una Comissió per decidir si la data proposada pel 2024 es pot repetir o no el següent any. En aquesta Comissió, a part del propi Ajuntament i l’Associació de Carrossaires, també es convocarà al sector hoteler i el sector comercial per tal de captar la seva opinió sobre quina és la millor daCta per programar el Carroussel Costa Brava.

Quant al procés de participació que es va obrir al mes d’agost, la participació no ha arribat al 10% de la població per considerar-se vinculant. En total hi van participar 417 persones i la opció del SÍ a la proposta del canvi de data va comptar amb 328 vots, mentre la resta va ser vots quantificats en el sector del NO.

L’any 2020, el Govern de la Generalitat va aprovar declarar el Carrusel de la Costa Brava de Palafrugell Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, perquè formés part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia