Societat

La Comissió del Nomenclàtor acorda les distincions de Figueres 2023

La Comissió del Nomenclàtor ha acordat les distincions de la ciutat de Figueres 2023 . Es tracta de distincions a persones o col·lectius per la seva aportació a la vida social, econòmica, cultural i/o artística de la ciutat de Figueres.

Així, es va decidir atorgar la Fulla de Figuera de Plata 2023 per a entitats a l’associació Els Pastorets de Figueres, ara que es compleixen cent anys des de la primera representació de El Primer Nadal dels Pastors, el 25 de desembre de 1923.

La Fulla de Figuera de Plata 2023 per a persones és per a Fàtima Bosch Tubert (Figueres, 4/11/1957), doctora en farmàcia, catedràtica de bioquímica i biologia molecular a la Universitat Autònoma de Barcelona i directora del Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica.

En la mateixa reunió també es va acordar nomenar Fill Adoptiu de Figueres a Joan Manuel Soldevilla Albertí (Barcelona, 26/8/1964) Llicenciat en Filologia (UB,1987) i diplomat en Teologia (UdG, 1994), professor a la Universitat de Girona i a l’Institut Ramon Muntaner de Figueres.

També es va nomenar Fill Predilecte de Figueres a Jordi Pla Planas (Figueres, 25/3/1949), professor, escriptor i mossèn., Així mateix, es va acordar nomenar Filla Predilecta de Figueres a Carme Pagès Pérez (Figueres, 19/12/1948) llicenciada en filologia catalana i escriptora. En reconeixement a la seva producció literària, de la que destaquen diversos llibres de poesia i assaig, i pel seu compromís cívic en la difusió de la cultura a la ciutat, com a secretària d’Òmnium Cultural de l’Alt Empordà de l’any 2000 al 2012, també des de la Junta de l’Associació Cultural Atenea.

Atorgar la Medalla de Plata al Forn la Barceloneta, fundat l’any 1885 a Figueres, amb més de 138 anys de tradició i cinc generacions d’una família dedicats a l’elaboració artesana de galetes i pastes seques a partir de matèries primeres d’alta qualitat.

També s’atorga el títol de Ciutadana d’Honor a Alícia Viñas Palomer (Figueres, 18/10/1946), pintora, gravadora, escultora, professora i museòloga. Va ser directora del Museu de l’Empordà entre els anys 1974 i 1997.

Així mateix, s’ha acordat atorgar el Diploma de reconeixement ciutadà, a Uliano Leo Ventresca (Canadà, 23/5/1967 – Figueres, 3/11/2012), empresari i representant veïnal i a Catalina Martinez Espigulé (Figueres, 7/9/1935), benefactora figuerenca.

Aquests reconeixements es lliuraran el dia de la commemoració del Dia de Ciutat, el proper 22 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia