Societat

Renunciar a zona verda, "a canvi de què?"

La notícia del lector

Els veïns del barri de la Prosperitat s'havien acostumat a veure desaprofitats els antics terrenys de Renfe-Meridiana, situats entre el passeig de Valldaura, l'avinguda de Rio de Janeiro i el carrer d'Argullós. El Pla General Metropolità i el pla especial del barri catalogaven el solar com a zona verda, però mai no s'hi ha arribat a fer cap actuació malgrat que des de fa uns anys és propietat de l'Ajuntament de Barcelona.
Fins ara, que ja s'ha pensat un ús per al solar. El districte de Nou Barris ha presentat als veïns un projecte de pla municipal, que pretén aixecar un edifici amb 125 pisos rotatius per a joves i alguns equipaments, encara per determinar, als baixos de l'edifici i en una llenca de terreny pròxima. La idea ha topat amb l'oposició frontal dels veïns perquè substitueix la zona verda promesa pel totxo. "La Prosperitat pateix un dèficit d'equipaments molt greu, en tenim pocs i fa anys que han quedat saturats per la gran densitat de població que suporta la zona. Però l'Ajuntament no pot jugar amb aquest dèficit per canviar com si fossin cromos el nostre espai verd per uns equipaments en uns baixos d'un edifici que, a més, trencarà amb l'estètica del barri", adverteix Ricardo Domingo, president de l'Associació de Veïns de la Prosperitat.

No volen perdre el parc
Els veïns no estan disposats a deixar-se prendre un possible parc, tot i que segons el consistori no es perdrà un espai verd al barri perquè l'administració planteja una permuta amb altres terrenys situats a la plaça de Harry Walker, que estaven destinats a edificis públics però que s'usen com a zona verda. "Som conscients que legalment poden fer aquesta permuta, però tot plegat és una trampa per als veïns. Apostarem fins al final per la zona verda, perquè de moment en la proposta del districte absolutament tot és un inconvenient per al barri", lamenta Domingo.

Víctimes de la desídia
Tot i el malestar que regna al barri, perquè una vegada més els veïns se senten "víctimes de la desídia de l'administració", les pancartes que pengen dels balcons de la zona ja han servit d'alguna cosa. Davant del rebuig veïnal al projecte, el districte anuncia que "estem elaborant una nova proposta que es presentarà en les properes setmanes", que podria incloure alguna modificació que satisfaci els veïns pel que fa a la necessitat d'equipaments de barri i zona verda. Però l'associació de veïns no confia a poder transformar finalment aquest solar en zona verda. "Com a molt, rebaixaran l'altura de l'edifici de 10 pisos i ens proposaran algun altre equipament", assenyalen. Quan rebin aquesta proposta de mans del consistori, els veïns es tornaran a reunir per determinar quines són les prioritats del barri. Com explica el president de l'entitat veïnal, "si realment tenen un pla d'equipaments i de zones verdes, el volem veure, i a partir d'aquí, si la solució resulta prou beneficiosa per a la Prosperitat, en podem parlar".

El pla municipal, que ara és en la fase inicial, s'aprovarà definitivament d'aquí a un any, i els treballs de construcció al solar començarien entre el 2010 i el 2011.

Aquesta informació s'ha elaborat gràcies a la col·laboració de R. Domingo, veí de la Prosperitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc