Societat

SOCIETAT

Mor als 43 anys l’escriptora Zoleka Mandela, neta de l’emblemàtic líder polític sud-africà

S’havia convertit en una gran activista amb un gran esperit de superació

L’activista i escriptora sud-africana Zoleka Mandela, neta de l’emblemàtic Nelson Mandela, va morir dilluns als 43 anys per culpa d’un càncer, segons ha confirmat la família en un comunicat difós a través d’Instagram. Mandela havia ingressat el dilluns dia 18 a un hospital per seguir el tractament però la “progressió significativa de la malaltia” va impedir la recuperació d’una dona molt coneguda al seu país també per les complicacions que va haver d’afrontar durant la seva vida.

Mandela era coneguda pels seus llibres sobre les addicions a la droga i l’alcohol, que va aconseguir superar, per la mort de la seva filla i per l’última batalla final contra el càncer. La neta de Mandela va perdre la seva filla, de només 13 anys, en un accident durant la inauguració del mundial de futbol el 2010.

Nelson Mandela, que va morir fa deu anys, va ser un dels grans lluitadors contra el sistema polític de l’apartheid al seu país i va acabar essent el primer president sud-africà escollit per sufragi universal. Abans s’havia passat 27 anys a la presó i va guanyar el Premi Nobel de la Pau el 1993.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.