Societat

SOCIETAT

Burkey Belser, creador del sistema d’etiquetatge comú per a l’alimentació envasada dels Estats Units

És l’etiqueta més reproduïda de tot el món

El dissenyador gràfic Burkey Belser va morir abans-d’ahir a l’edat de 76 anys, segons ha informat el mitjà de comunicació estatunidenc The Washington Post.

Nascut a Colúmbia el 1947, va iniciar-se com a dissenyador treballant per a diverses revistes europees i americanes, entre altres Avant Garde, on va arribar a ser director de difusió. Més endavant va crear el seu propi estudi de disseny gràfic i es va especialitzar a treballar per a bufets d’advocats. Però va ser l’any 1994 quan la seva vida va canviar. Fins aquell moment, cada empresa alimentària etiquetava els seus productes de la seva manera. Després que el Congrés aprovés la nova llei d’etiquetatge i educació nutricional, es va exigir que tots els productes alimentaris dels EUA havien de proporcionar informació nutricional als envasos. L’Administració d’Aliments i Fàrmacs (FDA) va encarregar a Belser la creació d’un nou sistema universal d’etiquetatge. Ell i el seu equip, sota la pressió dels grups de pressió alimentaris, van posar diverses idees de disseny sobre la taula, fins que finalment van acabar optant per la senzillesa, l’equilibri i la introducció únicament dels elements necessaris.

L’etiqueta va ser celebrada com un triomf de la salut pública i el disseny va ser descrit com una obra mestra del disseny gràfic. Posteriorment, Belser va ser reconegut amb nombrosos premis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia