Societat

El metro funcionarà 91 hores sense parar per La Mercè

Festa Major

El metro de Barcelona funcionarà de forma continuada durant 91 hores per les Festes de la Mercè, des d'avui a les cinc del matí fins dilluns a la mitjanit. Aquest és el període més llarg en què el metro haurà estat en funcionament de forma ininterrompuda. És una de les mesures del dispositiu especial de mobilitat, seguretat i neteja que l'Ajuntament activa durant la festa major.
L'objectiu principal és evitar el col·lapse circulatori, incrementant el transport públic, així com les aglomeracions que genera la concentració de persones en actes multitudinaris, com va passar l'any passat al Fòrum. Aquest espai tindrà un tractament específic i, a més dels serveis d'autobusos llançadora de reforç, s'ha posat en marxa un pla que preveu la possibilitat de tancar i restringir l'accés a l'esplanada del Fòrum, en cas d'una presència excessiva de persones.

També es vigilaran els concerts i altres actes que cada any són massius, com ara el correfoc, que té el risc afegit del foc, i les desfilades de gegants, en què hi ha una gran presència de nens.

I és que, per aquest any hi ha programats un total de 450 actes i 150 actuacions musicals. Entre les actuacions previstes durant aquests dies hi ha les del veterà Peret, la irlandesa Andrea Corr, Los Ronaldos, Celtas Cortos o els britànics Travis i, ja dins del cartell del BAM, Gertrudis, El inquilino comunista, Los Manolos, Mazoni, El chico con la espina en un costado, Sidonie o Notas, 7 colores, entre d'altres.

Més activitats
Cercaviles, el correfoc, les diades castelleres, la mostra d'associacions i l'anomenada Ciutat de les persones (al passeig de Gràcia), així com la tradicional cavalcada o els festivals pirotècnics conformen també aquest programa, que desenvoluparà gran part de les seves activitats, especialment les destinades als nens, als parcs de la ciutat.

La regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, va informar ahir que prop de 2.500 guàrdies urbans estaran aquests quatre dies al carrer per evitar activitats com ara la venda il·legal de begudes i el top manta.

Pel que fa a la neteja, els treballs s'incrementaran un 27%, amb un total de 3.344 serveis diaris. De forma complementària, l'Ajuntament impulsa una campanya per al comportament cívic dels ciutadans, en col·laboració amb les empreses d'oci nocturn, que preveu que un grup de promotors ambientals treballin a peu de carrer en diveros locals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona