Societat

El lector informa: "Carta al Sr. Hereu"

Félix Eroles

Benvolgut Sr. Hereu, Alcalde de Barcelona,

Vaig néixer a Barcelona, i he viscut en cinc domicilis diferents de la ciutat fins que, com a pare de família nombrosa, fa deu anys vam haver de marxar de Barcelona pel preu de l'habitatge.

Ara, venir a treballar a Barcelona és tota una odissea, trens plens i amb la incertesa de a quina hora arribarem al treball o a casa. Col·lapses a les carreteres, impediment d'aparcar a preus raonables (tinc un sou normal, és a dir, que no arribo a final de mes)... Bé, què li he d'explicar que no hagi sentit...

Quan vull venir a Barcelona amb la meva família ens surt caríssim: el tren és lent, imprevisible i molt car (no hi ha abonaments per a famílies nombroses). Si venim en cotxe, el desplaçament dels cinc és molt més barat... però no hi podem aparcar si no és pagant, i molt. Venir a passar el dia a Barcelona, part de la nostra família viu a la Barceloneta, ens surt caríssim pel pàrquing... Tenim dificultats per assistir a teatres, cinemes, actes lúdics, i ens resulta més onerós que per a una família menys nombrosa pels preus de la “mobilitat” de la qual tant parlen.

La meva opció per venir a la feina és desplaçar-me en moto (Barcelona en va plena) doncs és més sostenible com a mitjà de transport i facilita la mobilitat (les polítiques de vostès han propiciat l’ús d'aquest mitjà de transport)... però el seu consistori fa el possible per a castigar als que tenim més dificultats econòmiques (si no, deixaria la moto en un pàrquing).

Ara, els ha donat per multar les motos. No hi ha prou aparcaments per a motos... però han propiciat que molts optéssim per aquest model de mobilitat. I ara... a cobrar, que les motos molesten.

Porto dues setmanes patint les multes per aparcar al costat dels llocs senyalitzats, en les ocasions en què no he trobat aparcament.

Sr. Hereu, si us plau, ¿a on puc aparcar la meva moto si no han facilitat prou espais?

Sap el que és més graciós? És que en les dues ocasions que he estat multat, he parlat amb els agents. 1) La primera vegada em van dir que ells també eren motoristes i que les multes eren perquè algú de la zona, amb molta influència, s’havia queixat... Ah! 2) I avui els he explicat a dos agents que no em semblava bé la multa doncs, la meva moto, no estava del tot fora de la línia que delimita l’aparcament de motos, i... simplement han girat cua i han marxat.

Ostres! Sr. Hereu, no sap quina impotència sentim els que patim les polítiques de “mobilitat”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.