Societat

religió

Quinze anys sense el bisbe Joan Carrera

El Memorial Joan Carrera va fer, dissabte, un acte al cementiri de Montjuïc, on està enterrat, per recordar-lo

Un grup de fidels, convocats pel Memorial Bisbe Joan Carrera, van aplegar-se dissabte a la tomba del qui fou bisbe auxiliar de Barceona, al cementiri de Montjuïc, per recordar-lo en els quinze anys de la seva mort. Justament demà serà l’aniversari de la desaparició del bisbe Carrera , anomenat “el bisbe del poble” perquè sempre va estar al costat dels seus fidels i molt unit a l’Hospitalet de Llobregat i a Badalona, on havia fet de capellà.

Redactor el 1985 d’Arrels cristianes de Catalunya, es va enfrontar a la Conferència Episcopal Espanyola per la COPE pel seu “maridatge” amb el PP i els atacs ferotges contra Catalunya i perquè l’Església espanyola no havia demanat perdó per la Guerra Civil. Va tenir quatre passions: l’Església, Catalunya, el compromís social i els mitjans de comunicació, amb els qui va col·laborar abastament.

Aquest dissabte en el seu homenatge un dels responsables del Memorial Joan Carrera, Jordi Breu, va recordar que “encara es manté ben viu en tots aquells que l’hem conegut i que en moltes ocasions vam col·laborar en la seva tasca pastoral a les parròquies on va desenvolupar la seva obra”. Breu recorda que “el seu mestratge i el seu exemple de vida i de creient, dedicat sobretot als més necessitats són punts de referència en l’activitat de moltes persones encara avui dia tot i el temps transcorregut. Llegir ara els seus articles escrits fa anys encara ens poden servir de reflexió ben actual i es poden tenir presents per analitzar tan l’església com la societat actual”.

A l’acte en record del bisbe auxiliar de Barcelona, que el va presidir el director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol, es va llegir la part de l’evangeli que el Bisbe Joan va escollir pel seu lema episcopal: “Mireu els lliris del camp”(Mt 6, 28) i per finalitzar l’acte s’entonà el cant del Virolai en honor a la Mare de Déu de Montserrat de qui el Bisbe Joan n’era devot .

A l’acabar l’acte el Memorial Bisbe Joan Carrera, al capdavant del qual hi ha Jordi Breu i mossèn Jaume Aymar, organitzador de l’acte lliurà a tots els assistents un rosari en record d’aquest moment i “per tenir present també el missatge del Bisbe Joan de pregar a la Mare de Déu i sentir-la com a mare nostra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia