Societat

Protesta al Parlament perquè s’internalitzi el 112

El sindicat CGT té previst reunir-se amb diversos grups parlamentaris, però demana un “compromís ferm” al govern

Una dotzena de treballadors del telèfon 112 d’emergències s’han concentrat aquest dimecres davant el Parlament per reclamar la internalització d’aquest servei. Convocats per la CGT, els manifestants han mostrat pancartes contra Ferrovial amb frases com Salvar vides no és un negoci, segons informa l’ACN.

En declaracions a la premsa abans de reunir-se amb diversos grups parlamentaris, el secretari del comitè d’empresa del 112 a Reus, Germán Kupfer, ha demanat al govern i al Departament d’Interior un “compromís ferm” per la internalització d’aquest servei en vaga intermitent des de l’estiu. El 112 depèn actualment de Serveo, propietat del fons d’inversió Portobello Capital des del 2022, i del que Ferrovial controla el 25%.

Tal com ha exposat el representant sindical, aquest dimarts es va produir una reunió entre els treballadors i l’empresa. “La primera en els gairebé dos mesos que portem de vaga, i perquè la vam demanar nosaltres”, ha apuntat Kupfer. Tot i això, ha dit que l’empresa es va “plantar” i no va voler parlar dels punts plantejats per iniciar la negociació.

“Van dir que llegirien i mirarien les demandes una a una i ens citarien en algun moment quan tinguessin espai per una pròxima reunió, però no ens han donat ni un calendari ni una resposta a cap dels punts”, ha afegit. Segons CGT, la privatització del 112 ha dut al servei a una situació “crítica” tant per a la ciutadania com per la plantilla.

“Al llarg dels darrers mesos s’han desatès trucades per manca de personal, no s’ha pogut atendre serveis en diversos idiomes, una de les clàusules de la licitació, i la plantilla s’ha vist abocada a una situació de sobrecàrrega de treball i d’estrès afegit”, agreguen des de CGT. Així mateix, apunten que la situació repercuteix “directament” un servei prioritari que atén situacions de violència masclista, infarts, caigudes de gent gran i tota mena d’emergències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

L’Ajuntament de Barcelona activa la fase d’alerta per nits tòrrides

Barcelona

Lloret de Mar prohibeix fumar a totes les seves platges

LLORET DE MAR
salut

L’Hospital del Mar mou l’úter a una pacient per preservar-li la fertilitat

Barcelona

Compte enrere pel Concurs de Focs d’Artifici que arrenca dimarts

BLANES

L’Ajuntament retirarà els símbols franquistes del cementiri vell

GIRONA
SOCIETAT

La 080 Barcelona Fashion tornarà al recinte de Sant Pau del 14 al 17 d’octubre

Barcelona
SALT

La plaça Llibertat culmina una nova edició del projecte artístic i comunitari de ‘Segona residència’

SALT / GIRONA

Roses treballa a través del Pla Educatiu d’Entorn el benestar entre infants i joves

ROSES

Comencen les obres de rehabilitació de la residència de gent gran

SANT HILARI SACALM