Societat

133 baralles tumultuàries en 8 mesos a Catalunya

El comissari en cap dels mossos diu que són “xifres normals”

Admet preocupació després dels últims incidents a Vic, Manresa i Molins de Rei

En els darrers vuit mesos s’han registrat 133 baralles tumultuàries a Catalunya. Ho ha dit el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, durant una entrevista a TV3 en què ha comentat que aquestes xifres són “normals” i que els indicadors delinqüencials són similars als de 2019. Amb tot, ha admès que després de la pandèmia hi ha hagut “un augment de la violència transversal”, exemplificat en episodis com els que han passat les últimes setmanes a Vic, Manresa i Molins de Rei. Malgrat això, ha defensat que Catalunya “està lluny” de la situació que viu França. Tot plegat a les portes d’un nou cap de setmana de festes majors, en aquest cas a Sant Feliu de Llobregat, en què la policia reforçarà els operatius amb més unitats d’ordre públic.

Eduard Sallent ha reconegut que aquest augment de la violència que s’ha detectat té moltes expressions diferents, i que poden anar des del suïcidi fins als disturbis de Molins de Rei de dissabte passat. Ha indicat que els Mossos estan preocupats per aquesta mena de comportaments i ha rebutjat “aquesta forma ociosa d’acabar la festa amb destrosses i amb enfrontaments”, que és el que la policia vol analitzar.

En les últimes setmanes i arrel dels incidents a Vic, Manresa i Molins de Rei són moltes les veus que s’han aixecat per exigir una reflexió de país sobre aquests actes de violència multitudinària. Els sindicats policials ja han alertat que si no es prenen mesures les accions violentes aniran a més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia