Societat

La policia judicial registra cinc seus d'Intervida a BCN

La fiscalia, que ha investigat documentació bancària a l'estranger, sospita que s'han desviat 60 milions d'euros

Agents de la policia judicial estan registrant cinc seus i oficines d'Intervida a Barcelona, després que el jutge ha admès a tràmit la querella contra aquesta ONG per apropiació indeguda, associació il·lícita, delicte societari, delicte d'administració deslleial i estafa.

Segons que han informat fonts judicials, el titular del jutjat d'instrucció número 17 de Barcelona ha ordenat el registre de cinc seus i oficines d'Intervida a la capital catalana amb l'objectiu d'inspeccionar la documentació d'aquesta ONG.

El jutge ha pres aquesta decisió després d'admetre a tràmit la querella presentada per la Fiscalia Especial de Delictes Econòmics de Barcelona contra Intervida, a l'hora que ha decretat el secret del sumari.

A la seu principal d'Intervida, al passeig Pujades número 77 de Barcelona, la policia judicial està registrant des de les nou del matí les oficines, on diversos agents han entrat amb caixes de cartró per treure documentació diversa. El registre es mantenia a primera hora de la tarda.

La querella admesa ara a tràmit és fruit dels quatre anys d'investigacions portades a terme pel ministeri públic pel presumpte desviament de diners procedents dels comptes de l'ONG que estaven destinades a apadrinar nens, per la constitució d'empreses i societats sense cap fi social ni humanitari.

A més, les empreses que van cometre les presumptes irregularitats, entre els anys 2000 i 2004, no reflectien la recepció dels diners procedents de l'ONG en els seus comptes anuals.

En total, la fiscalia, que ha investigat documentació bancària i financera a Perú i Guatemala, sospita que els diners desviats podria arribar als 60 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.