Societat

societat

Una quarta part de la població amb pobresa severa no rep el bo social elèctric

El bo social elèctric està lluny d’arribar a tothom que el necessita. És una de les conclusions de l’informe sobre pobresa energètica que ahir va presentar la síndica de greuges, Esther Giménez-Salinas, al Parlament, i segons la qual una quarta part de la població en situació de pobresa severa no té accés a aquest ajut estatal. La síndica adverteix, a més, que dues terceres parts (65,3%) de la població en situació de risc de pobresa tampoc no accedeixen al bo social d’electricitat, un descompte que s’aplica a la factura de la llum als consumidors vulnerables. Així, de les 1.550.730 persones en situació de risc de pobresa a Catalunya, només 537.690 tenen el bo social, segons es recull en el document presentat ahir.

En el cas de les persones en risc de pobresa severa, un total de 701.335, el 23,3%, en queden excloses. “Entre les persones que gaudeixen del bo i les que ho haurien de fer, hi ha una bretxa que s’explica, entenem nosaltres, per les dificultats burocràtiques i un disseny de vegades poc afinat de la mesura”, indica l’adjunt general a la síndica, Jaume Saura.

L’informe mostra, a més, que el 19% de la població catalana no pot mantenir la temperatura adequada a casa, a l’hivern i/o a l’estiu, per sobre del 14,9% estatal. Aquest percentatge s’ha disparat en l’última dècada: el 2013, a Catalunya, era del 5,2%; el 2020, del 9,4%, i el 2021, del 15,9%,.

A més, el 9% paga les factures amb retard, en un context en què la despesa en subministraments de les llars ha pujat un 30% des del 2008.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2342122-una-quarta-part-de-la-poblacio-amb-pobresa-severa-no-rep-el-bo-social-electric.html

2342122



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia