Societat

Societat

Mor Charles Feeney, cofundador de les botigues lliures d’impostos Duty Free

Va donar tota la seva fortuna a causes benèfiques

L’empresari estatunidenc Charles Feeney va morir dilluns, a l’edat de 92 anys.

Havia declarat en més d’una entrevista que volia morir sense diners i de manera humil, i així ho va fer. Va donar tot el seu patrimoni (8.000 milions de dòlars) a causes humanitàries de manera anònima. Alguns multimilionaris com el mateix Bill Gates van expressar una gran admiració per ell i el seu exemple de vida.

La seva carrera empresarial es va iniciar com a operador de ràdio de les forces aèries estatunidenques en la guerra de Corea. Durant aquell període, juntament amb el seu company d’universitat Robert Warren Miller, va començar a vendre licors lliures d’impostos als militars americans. En veure que el negoci funcionava van decidir ampliar-ho a la venda de cotxes i tabac, i van fundar el Duty Free Shoppers Group. Van començar operant a Hong Kong i més tard es van expandir per Europa. A mitjans dels anys noranta ja obtenien més de 300 milions de dòlars a l’any en beneficis i es van convertir així en el minorista de viatges més gran del món. El 1996 els dos socis es van vendre les seves participacions a Louis Vuitton Moët Hennessy. Feeney es va començar a comprar cases per tot el món i a viure una vida de luxe, fins que va dir prou. Va canviar de mentalitat totalment i va donar tota la seva fortuna a diverses causes socials d’arreu del planeta per viure els últims anys de la seva vida de manera humil i pobra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia