Societat

300 bombers de Barcelona reclamen les mateixes condicions laborals que la resta del sector

Laboral

Uns 300 bombers de Barcelona s'han manifestat aquest dimarts per reclamar que el conveni que s'ha començat a negociar equipari els seus sous i les seves condicions laborals a les de la resta de cossos de bombers catalans i espanyols.
Vestits de negre i amb ulleres de sol, "el 50 per cent de la plantilla operativa avui", segons ha assenyalat el portaveu de la Plataforma del Bombers de Barcelona, Víctor Dobaño, ha marxat en manifestació des del Palau de Mar al carrer Escar de Barcelona, on s'ha constituït la taula negociadora del conveni.

Els bombers han evitat en tot moment "incórrer en el risc que els caiguessin sancions", com les dues "greus" presentades per l'Ajuntament a un parell de bombers que el 23 de desembre passat van exhibir una pancarta reivindicativa al Camp Nou, abans del derbi Barça-Madrid.

Els manifestants portaven pancartes en les quals es denunciava que estan "a la cua d'Espanya", en condicions laborals i reclamaven "un conveni digne".

El Manifest
A l'arribada de la comitiva al carrer Escar, els representants de la plataforma s'han reunit amb el gerent de Recursos Humans de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Aries, a qui han lliurat un manifest, que després ha estat llegit en públic.

En el manifest es denuncia que les condicions laborals dels Bombers de Barcelona, el primer cos de Bombers que es va constituir a Espanya, "estan per sota de les de la resta de col·lectius de bombers d'Espanya".

La plataforma ha denunciat que el col·lectiu "continuem cotitzant en la categoria més baixa i fem més hores que la resta dels cossos de bombers d'Espanya, estem cobrant les hores extres per sota de les ordinàries i en 14 anys hem perdut un 20% de poder adquisitiu".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Abonament bonificat entre Tarragona i Barcelona durant el tall de Rodalies

Barcelona

Es lliuren els 19ns premis d’Educació Josep Pallach

figueres

Jornada de portes obertes al Campus de l’Experiència per segon any

CALONGE I SANT ANTONI

Els Bombers treballen amb 66 dotacions en dos incendis forestals a Cabacés i Porrera

CABACÉS
MEDI AMBIENT

El balanç de la campanya d’incendis a l’àrea de Barcelona es tanca amb 135 focs

Barcelona

Vaga indefinida dels treballadors de recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

TORTOSA

Fil a l’agulla per fer la segona residència pública per a gent gran

SANT CUGAT DEL VALLÈS
espai

Acaba amb èxit el primer passeig espacial privat de la història

barcelona
MEDI AMBIENT

Tret de sortida per un turisme sostenible de sol i platja al delta del Llobregat

El Prat de Llobregat