Societat

El pla metropolità de Barcelona inclou el túnel ferroviari d'Horta i el Quart Cinturó

Infraestructures

L'avantprojecte del Pla Territorial Metropolità de Barcelona, acordat aquest dilluns per la Generalitat, institucions i ajuntaments metropolitans inclou infraestructures com el túnel ferroviari d'Horta i el Quart Cinturó.
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha presentat l'avantprojecte del Pla Territorial Metropolità de Barcelona que afecta a 164 municipis, que van des de les comarques del Penedès fins a la del Maresme, passant pel Barcelonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

La regió metropolitana de Barcelona comptarà per primera vegada amb un pla que ha d'establir els criteris bàsics per garantir el desenvolupament urbanístic ordenat i sostenible en una àrea que suposa el 10% de la superfície de Catalunya i el 70% de la població i de l'activitat econòmica.

El pla és un instrument els objectius del qual són satisfer la demanda d'habitatge de la regió metropolitana, localitzar els desenvolupaments urbanístics, segons un model de ciutats compactes i cohesionades, fomentar l'activitat econòmica, preservar el patrimoni natural i de paisatge i potenciar l'ús del transport públic.

Menys congestió i més transport
També pretén racionalitzar les infraestructures viàries per evitar la congestió i facilitar la utilització del transport col·lectiu.

El pla inclou infraestructures com el túnel ferroviari d'Horta o el projecte del Quart Cinturó, del que el conseller ha dit: "estem d'acord en que ha d'haver una solució viària que ha de ser la continuïtat d'una part de la Ronda Vallès avui en construcció", però ha indicat que "entre tots" s'han de definir les seves característiques i prestacions per determinar les solucions viàries i resoldre els problemes viaris que s'han identificat.

L'avantprojecte inicia ara el procés de consultes públiques i, després de passar tots els tràmits requerits, al govern català li agradaria aprovar-lo a final d'aquest any o en el primer trimestre de l'any que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.