Èxit de públic a la fira Territori Pissarra de Colera
Més de 500 persones van participar ahir a una jornada que va comptar amb la presència de divuit cellers que van presentar les seves referències provinents de sòls pissarrosos
La fira Territori Pissarra, que es va celebrar ahir a Colera, va comptar amb la participació de més de 500 persones, que voler tastar els vins de divuit cellers que van presentar les seves referències provinents de sòls pissarrosos. Els organitzadors de la fira van qualificar la jornada d’èxit i asseguraven estar “contents” amb les xifres d’assistència d’un esdeveniment que esperen es “consolidi” en el calendari i “ajudi a tots els cellers a treure’n profit”. En aquest sentit, pràcticament tots els assistents van fer ús del val de descompte de 5 euros que se’ls oferia amb la copa per a comprar una ampolla de les que els cellers van posar a la venda en el transcurs de la fira.
La jornada, que es va celebrar al passeig marítim va arrencar amb l’actuació d’Albert Oliva que va acompanyar als assistents que passejaven de parada en parada preguntant, tastant i comprant els vins provinents de l’Empordà, el Priorat, el Penedès i el Llenguadoc-Rosselló mentre obrien boca per degustar les tapes que els restauradors del municipi havien preparat per a l’ocasió.
Amb tot, el nombre més gran de persones es van aplegar a partir de la tarda, amb l’inici del concert dels Perduts de Sant Esteve de les Roures que van amenitzar els tastos fins a pràcticament la finalització de la trobada.
A l’edició d’aquest any per part de la regió vitivinícola de l’Empordà hi han participat el Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Mas Pòlit, Espelt Viticultors, La Vinyeta, Mas Llunes, Somni d’Istiu, Vinyes d’Olivardots i Vinyes dels Aspres.
Del Llenguadoc-Rosselló: Domaine du Traginer i La Tour Vieille. Del Penedès: Orda Vins. Del Priorat: Celler Burgos Porta, Clos Pachem, Costers del Priorat, Perinet i Sandra Doix. D’altra banda, també hi havia mostres del Celler Martín Faixó (DO Empordà) i Mas d’en Gil (Priorat). Territori Pissarra Colera | Empordà és una activitat organitzada per Territori Pissarra i Celler Hugas de Batlle i compta amb el suport de l’Ajuntament de Colera i el Consell Regulador de la D.O. Empordà.
Canvi climàtic i vins
En la taula rodona del divendres els viticultors d’Hugas de Batlle de l’Alt Empordà, La Tour Vieille de la regió de Llenguadoc-Rosselló i el Celler Burgos Porta del Priorat van debatre sobre la problemàtica del canvi climàtic i de quina manera afecta la producció dels vins. Les intervencions dels ponents en aquest assumpte van ser variades i mentre uns es mostraven clarament preocupats, altres eren més optimistes malgrat que tots ells van coincidir en trobar-se a “l’expectativa” alhora que confessaven que la producció “ha caigut” a la vegada que “la qualitat ha augmentat”. Al seu entendre el canvi climàtic “és un problema evident” i això els portarà a “reinventar-se” per a poder subsistir.