Societat

Estafa immobiliària amb pisos de protecció oficial

Notícia del lector

Sandra Sanllehy i el seu germà Jorge han pagat 20.000 euros cadascun per dos pisos que no tindran mai. Són dos dels afectats que van comprar pisos de protecció oficial que ja estaven adjudicats.

Com ells, almenys 30 joves més de Barcelona han pagat entre 15.000 i 30.000 euros de paga i senyal pel que semblava una oferta immillorable: pisos de 70 metres quadrats a 155.000 euros. Els havien dit que eren promocions de protecció oficial per les quals no calia participar en un sorteig públic. Les promocions afectades són les que el Patronat Municipal de l'Habitatge, l'Institut Municipal d'Urbanísme i l'Incasòl estan construint als carrers de República Argentina, avinguda de Vallcarca, Deià i Via Favència.

Tot plegat es va destapar quan dos dels compradors, amics entre ells, van descobrir que els havien venut el mateix pis. Va començar a córrer la veu entre els afectats, que van denunciar el cas als Mossos d'Esquadra. Ara per ara hi ha 32 denúncies, però els Mossos no descarten que n'hi pugui haver més les properes setmanes. Arran de les denúncies, els Mossos van detenir José F. G. i Maria D. P., administradors de Bella Direct i Wilson Bay, dues immobiliàries de Nou Barris. L'home, de 64 anys, va ingressar a presó sense fiança acusat d'una estafa immobiliària que es calcula que pot arribar fins a 600.000 euros.
El detingut, que té antecedents per estafes i delictes contra el patrimoni, vivia a Nou Barris i això va fer que molts veïns hi tinguessin plena confiança.

El boca-orella també ha fet la seva feina i ha estès l'estafa a altres barris. A Sandra Sanllehy, que viu a l'Eixample, la va avisar una amiga seva: "Tant ella com els seus pares coneixien molt aquest home i ella ja li havia comprat un d'aquests pisos, de manera que no vaig desconfiar de res". Per això, a l'abril, acompanyada del seu pare, es va reunir amb el detingut al despatx de la immobiliària: "Ens va explicar que actuava en nom de l'ajuntament i les condicions per poder comprar el pis: ser menor de 30 anys, tenir ingressos inferiors a 30.000 euros bruts anuals i no tenir préstecs concedits". Allà mateix van donar-li els diners i van firmar un contracte que deia que, si el 31 de juliol no havien firmat les escriptures del pis, els tornarien els diners amb un increment del 5%.

En cap moment van veure els plànols, però com que havien vist la promoció des del carrer no van desconfiar. Al contrari, l'oferta era tan bona que una setmana després van demanar-li un segon pis per a en Jorge, germà de la Sandra. "Primer va dir que no en quedava cap, però al cap d'uns quants dies ens va trucar per dir que una persona s'havia fet enrere", explica. De manera que es va repetir tot el procés: la reunió, el contracte i la paga i senyal de 20.000 euros.

"Sincerament, no crec que puguem recuperar els diners", assegura la Sandra, que espera que "almenys pagui pel que ha fet".

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a Sandra Sanllehy, una de les afectades per l'estafa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Una veïna del Raval nega que la manifestació contra Vox fos “violenta”

Barcelona
societat

La Policia Local detecta una cinquantena d’infraccions a comerços

salt
SOCIETAT

Baqueira promou un programa de lloguer d’habitatges per als seus treballadors

Baqueira
societat

Impulsen un projecte per donar accés a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda

palamós
JUDICIAL

Els metges veuen probable que la hipoglucèmia greu de Mainat fos per insulina

Barcelona
JUDICIAL

Llibertat per als dos detinguts acusats de fer violentes desocupacions extrajudicials

Tarragona
serveis

Un bus gratuït connectarà l’aparcament amb el centre pel Concurs de Focs

blanes

L’antiga UNED serà refugi climàtic per a persones sense sostre

girona
societat

S’inicien les obres per implantar un nou carril bici al carrer Nou

figueres