Societat

Festival dels Castellers de Vilafranca

Fantàstic! Els Castellers de Vilafranca van convertir ahir Sitges en plaça de gamma extra en descarregar, d’una tacada i amb una autoritat impressionant, el 4 de 9 amb l’agulla i la torre de 9. Paral·lelament a Girona, els Minyons de Terrassa van carregar el seu segon 2 de 9 de l’any.

Que els Castellers de Vilafranca han arribat a final de temporada en un estat de gràcia absoluta es va tornar a confirmar ahir al Cap de la Vila de Sitges, un escenari recollit, amb caliu, on els verds van oferir un espectacle de castellística d’altíssima escola. El gran repte era el 4 de 9 amb l’agulla, un castell que la colla havia carregat per Sant Fèlix i que, en vigílies de la diada de Tots Sants, era crucial completar. Van tirar-lo d’entrada, amb una convicció impressionant i un folre ben compactat, la qual cosa va facilitar l’execució del quatre i la rúbrica, excel·lent, de l’agulla. Una autèntica obra mestra, el castell més valuós que s’ha pogut veure enguany, que els verds van acompanyar de la sisena torre de 9 de la temporada, un rècord sense cap precedent.

Eufòrics, els vilafranquins van acabar el recital amb el 3 de 9 i el pilar de 7. I dijous? El 3 de 9 amb l’agulla –tot i que encara li falta rodatge– figura en el programa.

Mentrestant, a la gironina plaça del Vi als Minyons de Terrassa se’ls escapava el 2 de 9 quan ja en celebraven la victòria total. Hauria estat el primer descarregat de la temporada, i hauria superat el que havien carregat per Sant Fèlix. Llàstima. Però, a diferència d’aquell, la veritat és que ahir els terrassencs van arribar a controlar el castell, fins al punt que els va caure quan la canalla ja era a terra i quan la feina del tronc semblava resolta; però un imprevist als pisos inferiors va ensorrar l’estructura. Els Minyons, que abans de començar ja havien descartat el 5 de 9, van arrodonir una gran actuació amb un magnífic 3 de 9 i el 4 de 9 folrats.

Sants i Mataró
A un altre nivell, la jornada d’ahir també va servir per constatar que els Castellers de Sants –3 de 8 de postal– estan entusiasmats amb la possibilitat imminent de reptar la glòria i per veure com els Capgrossos de Mataró, tot i plantar un altre 5 de 8 i el primer pilar de 6 del curs, punxaven amb un 3 de 9 que van desmuntar cos cops. Dijous ambdues colles seran a Vilafranca, i atenció, perquè els borinots hi podrien intentar el primer 3 de 9 del seu historial, mentre que els mataronins buscaran la tripleta. Qui en dóna més?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.