Societat

Societat

Aigua que uneix tot un barri d’Olot

Un projecte sobre la importància de l’aigua promou la cohesió social a Sant Miquel

S’emmarca en el festival de teatre Entranyes

Qualsevol excusa és bona per fer barri i, d’això, en saben molt al de Sant Miquel d’Olot. Ara, i en el marc del PIAM (pla integral d’accions de millora), estan duent a terme un projecte comunitari a l’entorn de l’aigua i que s’emmarca en el programa d’activitats del festival de teatre social Entranyes. Sota el lema L’aigua és vida i dirigit per la mediadora artística Marta Aumatell, diverses entitats i comerços participen en una iniciativa que té el doble objectiu de fer reflexionar sobre el canvi climàtic i la importància de l’aigua i de crear xarxa veïnal. Hi participen, entre d’altres, el cosidor social i l’Espai Larai, el CAP, el Cepaim, l’escola bressol i diversos negocis.

Cadascun dels participants ha fet una decoració creativa d’un tros de les lletres que formen la paraula aigua. Per posar-ne un parell d’exemples, les dones del cosidor social l’han decorat amb flors de paper arrissat com a homenatge als vestits que confeccionen pel ball pla de la festa del barri i altres elements fets amb tècniques com el punt de mitja, i els infants i joves del Larai n’han fet dos: l’un, amb boletes de paper; l’altre, amb tres tipus de pintura. “La tècnica era lliure i només es demanava als participants que tot fos de color blau”, explica Aumatell, remarcant que el projecte reforça la diversitat i la cohesió social.

Aquest cap de setmana, hi haurà una cercavila per anar recollint els trossos de la paraula, que es muntarà al casal, on hi haurà una exposició amb fotografies antigues del tram fluvial del barri i el biòleg Emili Bassols i el veí Gil Anglada conduiran una passejada guiada. Entranyes ha programat les obres Kumulunimbu, de la Cia. Ortiga, i Tot sol... i núvol, de Le Puant, relacionades amb la temàtica del projecte. Tot a punt, doncs, perquè l’aigua corri per Sant Miquel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia