Societat

Campanya per convèncer que el català és útil

Llengua

Remarcar la funció del català com a element de cohesió social i fer entendre a les persones immigrades que l’han de conèixer perquè és una bona eina per a la promoció social i laboral és l’objectiu de la Guia pràctica d’acollida lingüística i el tríptic El català, llengua d’acollida, que han editat la Plataforma per la Llengua, el departament d’Acció Social i Ciutadania i la Fundació Lluís Carulla.
La consellera d’Acció Social, Carme Capdevila, va explicar ahir en la presentació d’aquest nou material que hi ha elements claus en la qüestió de la llengua i la immigració: “Els nouvinguts han de saber que aprendre català és una oportunitat, perquè obre portes i facilita la vida social i laboral, però també és hora que tots siguem agents de promoció de la nostra pròpia llengua i no la canviem davant d’una persona immigrada”.

La Guia pràctica d’acollida lingüística, de la qual s’han distribuït 17.000 exemplars, està pensada per a professionals d’escoles, esplais i associacions de pares, que són àmbits destacats en la primera acollida de menors estrangers i les famílies. Parteix de la necessitat de responsabilitzar la societat d’acollida de la inclusió social i lingüística de les persones que han arribat fa poc i ofereix informació de recursos que faciliten el contacte i l’accés a la llengua pròpia de Catalunya.

Incidir en bons exemples
El llibret recull exemples de bones pràctiques, entre les quals hi ha les de l’IES El Cairat i El Castell d’Esparraguera, on alumnes catalanoparlants formen parelles de conversa amb els nouvinguts, o el de l’Ajuntament de Mataró i el Casal de Joves Xerinola, que consisteix a donar formació a noies d’origen magribí que els sigui útil per buscar feina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a Puerto Rico i les Illes Verges

barcelona
societat

Limitació horària als establiments d’alimentació per reduir l’incivisme

Vilafranca del Penedès
GIRONA

Diversos arbres caiguts a la ciutat a causa del mal temps

GIRONA
societat

L’alcalde de Mataró demana a Illa ajuda per transformar la ciutat

Mataró
LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada es reobrirà demà

LLORET DE MAR
Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt
successos

Mor un excursionista mentre feia la via d’Estasen al Pedraforca

Saldes