Societat

SOCIETAT

La Festa de la Música per a Cobla, tradició per Sant Martirià

S’ha estrenat l’obra d’encàrrec del 28è Premi Ceret-Banyoles del compositor Josep Maria Serracant

Les sardanes formen part de la tradició de Sant Martirià i són protagonistes de l’últim dia de la Festa Major de Banyoles. Així, aquest matí al Pavelló de la Draga ha tingut lloc el tradicional concert de Música per a Cobla que se celebra de manera ininterrompuda des del 1972. Aquest any ha destacat l’estrena de l’obra Complanta per un home músic, encàrrec del 38è Premi Ceret - Banyoles, a càrrec del compositor Josep Maria Serracant escrita en memòria de Jesús Ventura. Les cobles participants han estat la Ciutat de Girona, dirigida per Esteve Molero, La Principal de la Bisbal, dirigida per Francesc Cassú i Montgrins, dirigida per Jordi Molina. S’han interpretat composicions del mestre banyolí Martirià Font, en commemoració del seu centenari. A més s’ha recuperat una obra per a dues cobles, tuba, violoncel i percussió de Fèlix Martínez Comín.

Les sardanes també van destacar diumenge a la tarda, a la Plaça Major, amb una de les propostes més vistoses i espectaculars, la Competència de Cobles. Hi van participar Montgrins, La Principal de La Bisbal, La Principal del Llobregat i Selvatana en sis rondes. En l’última ronda es va interpretar la sardana Somni del mestre Manuel Saderra i Puigferrer dirigida pel mestre convidat d’enguany Josep Cassú i Serra. La guanyadora va ser La Principal del Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia