Societat

El govern d'Aragó considera que la cessió d'aigua a Barcelona no és un transvasament

El govern aragonés descarta interposar cap recurs de constitucionalitat

Els serveis jurídics del govern d'Aragó consideren que la cessió d'aigua a Barcelona no és un transvasament ni una transferència de recursos hídrics sinó una connexió de sistemes, i conclouen que no concorren causes que justifiquin la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat.

Així ho indica l'informe en el qual s'analitza el decret llei, aprovat el passat 21 d'abril, l'abast i naturalesa jurídica de les mesures que recull i les afeccions que pogués tenir en relació amb el que està previst a l'Estatut d'Autonomia d'Aragó. El treball conclou que la mesura adoptada no es pot considerar jurídicament una "transferència de recursos hídrics" ni un "transvasament", sinó "una connexió de sistemes dins de la mateixa demarcació hidrogràfica de les conques internes de Catalunya" i considera a més que el decret garanteix que es tracta de mesures excepcionals i urgents i que no s'efectua cap increment de volums d'aigua de l'Ebre a les conques internes de Catalunya.

L'informe també considera que la infraestructura prevista des de Tarragona fins a l'àrea metropolitana de Barcelona no afecta la comunitat autònoma d'Aragó, ni a la demarcació hidrogràfica de l'Ebre i per tant no és preceptiva l'emissió de l'informe previ.

Quant a la cessió de drets a l'ús de l'aigua, recollides a l'article 3 del decret, l'informe indica que la comunitat autònoma d'Aragó haurà d'informar preceptivament sobre qualsevol contracte de cessió de drets que es pretengui, d'acord amb l'article 72.3 de l'Estatut d'Autonomia.

Els serveis jurídics del govern d'Aragó han remès el seu informe al conseller de Presidència del govern d'Aragó, Javier Velasco, al president de les Corts d'Aragó, Francisco Pina, i al de la Comissió Jurídica Assessora, organisme al qual el govern d'Aragó també ha encarregat un informe que està pendent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.