Societat

Els nous espais de benvinguda a les escoles atendran els immigrants d'entre 8 i 18 anys

Els nous espais de benvinguda educativa que es posaran en marxa a Vic i Reus a partir del setembre amb l'objectiu de donar una primera acollida i formació als alumnes nouvinguts que s'incorporen al sistema educatiu al llarg de tot el curs, atendran els nens a partir dels 8 anys i fins als 18, amb el benentès que els més petits acostumen a tenir menys dificultats d'integració i poden ser derivats directament a un centre educatiu.

Els espais tindran capacitat per a entre 15 i 20 alumnes i diferenciaran un espai per a petits i un altre per a grans. Durant 4 hores al matí realitzaran activitats i tallers destinats a l'aprenentatge de la llengua i el coneixement de la realitat educativa, social i cultural catalana. Aquesta formació es completarà amb la participació en les activitats esportives, culturals i socials previstes dins dels plans educatius d'entorn, en què els nouvinguts tindran la possibilitat de relacionar-se amb els alumnes dels centres ordinaris.

El conseller d'Educació, que ahir va presentar els detalls de la iniciativa acompanyat dels alcaldes de Reus, Lluís Miquel Pérez, i de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, va indicar que el temps d'estada "s'adaptarà a les necessitats de cada alumne" i va opinar que la hipòtesi que puguin arribar a estar-s'hi durant tot un curs escolar "és molt inversemblant".

Els espais de benvinguda també s'adreçaran a les famílies dels nouvinguts, que disposaran de 10 hores d'entrevistes personalitzades on se'ls informarà dels trets generals del sistema educatiu, els horaris, els hàbits i normes de convivència dels centres, els drets i deures de l'alumnat i les famílies, a més d'ajudar-los a conèixer l'entorn i sensibilitzar-los sobre l'ús de la llengua catalana.

En el cas de Vic, el nou espai s'ubicarà a l'antic edifici de la Casa de la Caritat, i a Reus en edificis adjacents de dos centres públics i un de concertat: el CEIP Doctor Alberich i Casas, l'IES Gabriel Ferrater i el Col·legi La Salle. Si bé tots els nouvinguts de 8 a 18 anys es derivaran a aquests espais, l'informe que farà de cada nen l'equip de professionals que l'atendrà determinarà si convé que hi passi un període de temps o si pot ser escolaritzat directament en un centre educatiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CASSÀ DE LA SELVA

El dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida
medi ambient

La tempesta tropical Ernesto provoca fortes pluges a Puerto Rico

barcelona
política

Eduard Rivas s’acomiada de l’alcaldia d’Esparreguera

Esparreguera
PALAMÓS / CASSÀ DE LA SELVA

Naturalistes de Girona presenta al·legacions a diversos projectes de la demarcació

CASSÀ DE LA SELVA / PALAMÓS

L'ajuntament inverteix prop de 200.000 d’euros en millores en els centres escolars

lloret de mar
lA CRÒNICA

Els pilars de Banyoles

agricultura

La pedregada de dimarts afecta més de 750 hectàrees de fruita del Segrià, les Garrigues i el Pla d’Urgell

lleida