Societat

Els nous “solets” de la Guia Repsol

La guia espanyola distingeix 50 locals catalans pel seu saber fer amb un “solet”

Un dels guardonats és el mític restaurant de la Gauche Divine

De la mateixa manera que la Guia Michelin, que és francesa i les recomanacions de la qual són l’oracle en el món de la cuina, l’espanyola Guia Repsol també fa llistes dels millors restaurants i des del 1979 es considera un referent de la gastronomia. Als millors restaurants els dona un sol Repsol (en comptes d’una estrella Michelin), però, a més, la Repsol entrega cada any els “solets”, és a dir, una distinció sense arribar a la categoria de sol però que suposa que el local que l’obté té una aprovació culinària molt satisfactòria malgrat que es pugui tractar no només d’un restaurant, sinó d’un bar, una tasca, una vinoteca, una cafeteria, una guingueta o una gelateria. A mitjan mes d’octubre, el dia 19 i des de Santander, la Guia Repsol va entregar més de 359 “solets” a l’Estat a “aquells llocs que et desperten un somriure, que sedueixen per la seva proximitat, per la seva proposta desitjable i el bon ambient. Una adreça per suggerir a amics i guardar com a punt de referència”. A Catalunya se’n van donar 50. “Els «solets» reconeixen el valor dels negocis que han resistit el pas dels anys i les modes sense perdre encant i clientela, però també donen suport als joves que arrenquen en el seu primer projecte”, diu Repsol.

Entre els “solets” repartits n’hi ha un per al mític Flash Flash, el local de moda de la Gauche Divine de la Barcelona dels setanta, avui un clàssic del disseny, on destaquen, per damunt de tot, les truites. També la pizzeria Da Nanni, al barri Gòtic, i La Vietnamita, cuina street food vietnamita amb un local a Gràcia i un altre al Born. Els “solets” de Repsol també han distingit les dues cocteleries Dead End Paradise, al carrer Valldonzella, i Paradiso, totes dues al capdamunt de la prestigiosa llista The World’s Best 50 Bars (en concret, la Paradiso, que era la número 1 el 2022 i que aquest any ha passat a ser la número 4. El primer lloc, però, l’ha obtingut una altra cocteleria de Barcelona, la Sips, al carrer Muntaner).

També han estat distingides amb un “solet” dues granges amb molta tradició a la capital catalana, la Granja Dulcinea, al carrer Petritxol, i la Granja Viader, al carrer Xuclà, els dos locals que serveixen la millor xocolata desfeta del país. I també s’han donat “solets” a diversos restaurants de menú, entre els quals dos d’especialitzats en cargols: Ca l’Estevet, al carrer Valldonzella des del 1890, i Can Joan, al carrer Aragó. Però a la nova llista hi ha també Can Vilaró, que és al carrer Borrell; el Portolés, al carrer Diputació, a tocar del passeig de Sant Joan, i Raffaelli, un italià al carrer de Luis Antúnez. La Guia Repsol també ha distingit amb “solets” locals de Girona, com Rocambolesc Bikineria, La Malabarista Vermuteria i La Simfonia; de Lleida, entre els quals, Grans Records i Hoppers, i de Tarragona, com Amaranto, El Tamboret, Casa Quadrat, A la Vora de l’Ebre, Jasmine i l’Osteria del Lab.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia