Societat

El cap de la Guàrdia Urbana ferit en les celebracions de l'Eurocopa abandona l'UCI i es recupera en planta

Successos

El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Xavier Vilaró, que va quedar ferit per una bola de goma llançada pels Mossos d'Esquadra en les celebracions de l'Eurocopa, ha sortit avui de l'UCI, encara que continua necessitant suport per a la respiració.

Fonts del consistori han informat que el cap del cos municipal, després d'una setmana en l'UCI de l'Hospital del Mar, ha estat traslladat a planta aquest matí.

Vilaró va patir una extirpació de la melsa i una posterior complicació respiratòria (distresia), que va patir com efecte secundari de la intervenció abdominal a la qual va ser sotmès.
Després del trasllat a planta, els doctors li han demanat màxim repòs i que no realitzi cap esforç suplementari que pugui afectar a la seva recuperació, segons que ha explicat l'Ajuntament.

Vilaró va ser tocat per una bola de goma disparada pels Mossos d'Esquadra en els altercats que es van produir a la plaça Espanya de Barcelona després de la victòria el passat 30 de juny de la selecció espanyola de futbol en l'Eurocopa.

Aquella nit, el cap de la Guàrdia Urbana es va desplaçar a diferents punts de la capital catalana per supervisar el dispositiu conjunt que la Guàrdia Urbana i els Mossos havien muntat per evitar incidents en les celebracions.

Quan es trobava a la plaça d'Espanya -on havia unes 3.000 persones-, Vilaró va comprovar que hi començava a haver incidents importants -cap a les 02.30 hores de la matinada-, pel que, en contacte amb els Mossos, va demanar que es desallotgés la zona.

Quan els antiavalots van iniciar l'operació, Vilaró pel que sembla es trobava en la línia de foc i va ser tocat per una bola de goma dels agents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana de Tarragona amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona

El Pla de l’Estany posarà càmeres per detectar abocaments incontrolats

banyoles
SERVEIS

Reoberts tots els carrils de l’AP-7 després d’un matí molt complicat

Sant Cugat del Vallès

L’Ajuntament aprova el Pla Director d’Aigua

porqueres
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva