Societat

societat

Matinal rosa a Barcelona

La cursa de la dona aplega 33.000 en una festa solidària contra el càncer de mama

La Cursa de la dona ha aplegat aquest matí a Barcelona 33.000 participants en una nova festa atlètica on el més important és participar amb el propòsit de conscienciar la societat de la importància de la lluita contra el càncer de mama i la violència de gènere. La cursa ha fet un circuït circular de set quilòmetres per l’Eixample, amb principi i final a les proximitats del Parc de la Ciutadella, i el color rosa de les samarretes ha inundat carrers com el Paral·lel o la Gran Via.

Una de les peculiaritats de la cita d’enguany és que el dorsal de les participants ha estat el mateix, el 016, telèfon d’emergència per situacions de violència de gènere. Aquesta ha estat un dels eixos de la cursa d’avui. La cita ha tingut més motius solidaris, ja que les participants han tingut l’oportunitat de fer donacions a les fundacions anawake Dona, Fundació GEICAM i Clara Campoamor. També es podien comprar cinquanta dorsals per ajudar l’Associació de Dones Ca l’Aurèlia i un centenar en solidaritat amb els Special Olympics.

L’ACNUR, l’Agència de l’ONU per als Refugiats, també ha col·laborat per fer possible la participació al al cursa de nenes i dones refugiades. La cursa també ha facilitat la participació cedint dorsals a la a Fundació Ibn Battuta, que treballa per a la inclusió i la cohesió social de les persones d’origen immigrant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia