Societat

El fiscal demana 5 anys de presó per als Mossos que van donar una pallissa a un detingut

La fiscalia demana 5 anys i nou mesos de presó per als quatre agents dels Mossos d'Esquadra que van ser gravats per una càmera oculta a la sala de registres de la comissaria de les Corts de Barcelona, quan apallissaven un detingut, a qui "van vexar i van degradar" amb cops i puntades de peu.

En el seu escrit d'acusació, el fiscal imputa als quatre agents un delicte contra la integritat moral (pel que demana 15 mesos de presó), un altre de falsedat (pel que reclama quatre anys i sis mesos) i una falta de lesions (pel que demana una multa), a més de set anys d'inhabilitació i una indemnització de 10.610 euros.

Els fets van ser descoberts i denunciats a principis de l'any passat davant la fiscalia per la divisió d'Assumptes Interns dels Mossos, que va decidir posar càmeres secretes a la sala de registre de la comissaria de les Corts davant l'acumulació de denúncies per maltractaments.

Després de visualitzar les imatges, el departament d'Interior va anunciar públicament que apartava d'ocupació i sou aquests quatre agents, també una altra policia per un altre cas que segueix el seu curs judicial, i que els denunciaria davant la Fiscalia.
Més d'un any després, el fiscal ha finalitzat el seu informe i demana penes de presó per als agents, si bé també fa constar que el dia dels fets, el 31 de març del 2007, el detingut, Ruben P., va forcejar i va insultar els agents, pel que el van detenir per un delicte d'atemptat contra l'autoritat.

A conseqüència de l'agressió el detingut va patir un traumatisme cranioencefàlic, pèrdua de consciència, contusió nasal, relaxació d'esfínter anal i hematomes als ulls i per tot el cos, pel que va haver d'estar més de dues setmanes de baixa.

Després de donar a conèixer aquest cas de suposat maltractament policial, la conselleria d'Interior es va comprometre a instal·lar càmeres de seguretat a totes les comissaries. De moment, la de les Corts ja té més de cent vídeo-càmeres de seguretat que controlen totes les àrees de trasllat, registre i custòdia de detinguts.

La fiscalia ha tirat endavant l'acusació però la secció setena de l'Audència de Barcelona encara està estudiant el recurs de la defensa en què demanava la nul·litat de la cinta de vídeo de la càmera oculta que mostra els cops, la prova principal, perquè es va enregistrar amb una càmera oculta sense autorització judicial en un lloc on es pot violar la intimitat dels detinguts.

La defensa no ha rebut cap notificació sobre cap decisió de la secció setena de l'Audiència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.