Societat

Barcelona i Badalona s’uneixen a altres ciutats de l’Estat per reclamar mesures en matèria d’habitatge

Barcelona i Badalona són les dues ciutats catalanes que s’han unit a altres grans municipis de l’Estat per reclamar al govern central un decàleg de mesures en matèria d’habitatge. El llistat de propostes ha estat recentment aprovat a Barcelona, on la Confederació Estatal d’Associacions Veïnals (CEAV) ha celebrat la III Trobada Veïnal de Grans Ciutats. La CEAV ha demanat al govern espanyol que faci efectiva la llei de l’habitatge a les comunitats que ja han declarat zones tensionades i ha animat la resta de comunitats a declarar-les, alhora que ha instat les administracions a impulsar projectes d’habitatge protegit a les ciutats que tenen sòl edificable, ampliar la compra directa per tempteig i retracte a zones urbanes sense sòl, i elevar la inversió pública en aquest àmbit al 2% del PIB. També ha recomanat que es regulin els lloguers d’ús turístic, temporal i d’usos comercials per combatre l’especulació.

L’entitat vol que s’impulsin ajudes a la rehabilitació a barris vulnerables fins a assolir una taxa del 3% anual. També demana protegir l’existència d’un 30% d’habitatge assequible en les qualificacions urbanístiques dels Plans Generals i prohibir la venda de sòl i immobles públics.

Altres propostes que contempla el document aprovat són l’eliminació de les exempcions fiscals de les societats d’inversió SOCIMIS i SICAVS i el sistema Golden Visa; la creació d’una nova llei de residència que exigeixi quatre anys per a l’adquisició d’habitatge, i la millora del sistema de registre de contractes i d’habitatge buit perquè les administracions puguin tenir dades fiables sense dependre de les del sector privat.

Les ciutats que impulsen aquest decàleg i que a través de les seves federacions veïnals van participar a la trobada celebrada a la seu de la FAVB són, a banda de Barcelona i Badalona: Madrid, Sevilla, Màlaga, Mallorca, Saragossa, Valladolid, València, Múrcia, Gijón i Còrdova. Menorca hi va participar com a ciutat convidada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia