Societat

La directora d'una ludoteca de Vilanova serà jutjada per maltractaments infantils

La directora de la ludoteca de Vilanova i la Geltrú El Món dels Barrufets serà jutjada per maltractaments als infants. La responsable de l'establiment va ser denunciada fa dos anys per una treballadora que assegurava que insultava, escridassava i pessigava i estirava les orelles als nens. La denunciant va arribar a filmar part dels fets. L'estiu passat, el jutjat d'instrucció número 1 de Vilanova ja va ordenar tirar endavant el procés judicial i ara que la fiscalia ha presentat la seva acusació, ha decidit definitivament que farà seure la dona al banc dels acusats. La jutge imputa sis delictes contra la integritat moral i tres faltes de maltractament.

Tot i que manté l'acusada en llibertat provisional, li demana una fiança de 3.340 euros per fer front a les possibles indemnitzacions i multes a les quals podria ser condemnada. S'estima que pot arribar a haver de pagar mil euros d'indemnització als pares d'un dels nens afectats, 2.160 euros de multa i 180 euros de costes judicials.

La decisió judicial, datada l'11 de març, s'ha fet pública avui, just el dia que s'ha conegut un altre cas d'irregularitats en una ludoteca, en aquest cas a Barcelona. La mort sobtada d'un nadó ha posat al descobert les pràctiques administratives il·legals que es feien en aquest establiment i també s'ha descobert que els empleats no tenien els papers en regla, per la qual cosa la responsable ha estat detinguda per un delicte contra els drets dels treballadors.

També avui, arran del cas de Barcelona, l'AVUI ha tingut accés a l'argumentari del departament de Governació, que prepara un decret que finalment regularà les ludoteques abans de l'estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament adverteix UberEats que no pot donar servei a la platja

LLORET DE MAR
INSTITUCIONS

La Paeria proposa 35 distincions honorífiques, entre elles a Àngel Ros

LLEIDA
seguretat

Més tanques al Maresme perquè no es creui la via

Premià de Mar

Atenen 166 emprenedors durant els primers sis mesos del 2024

santa coloma de farners
equipaments

Canvien el sostre del pavelló de les Casernes, a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
equipaments

Nou pavelló i reforma dels patis de l’institut Camí de Mar de Calafell

CALAFELL

Signat el conveni per fer realitat la Planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter

banyoles
GIRONA

L’Arxiu Municipal ingressa dos programes de festes dels anys 1935 i 1948

GIRONA

La residència del monestir de Sant Daniel obrirà a mitjans del 2025

GIRONA