Societat

L'acusat de violar i matar dues policies en pràctiques a l'Hospitalet s'enfronta a 103 anys de presó

Tribunals

L'Audiència de Barcelona jutjarà a partir de dilluns el reclús acusat de violar, matar a ganivetades i robar dues agents de policia en pràctiques que vivien al barri de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). La Fiscalia sol·licita una pena de 102 anys i 11 mesos de presó per al processat.

El crim va ser a començaments d'octubre del 2004, mentre el processat, Pedro J.G., que complia 30 anys de condemna per un robatori amb violència i intimidació, gaudia d'un permís penitenciari per la condició de reclús de segon grau.

La matinada del 5 d'octubre, l'acusat va agafar el metro a Barcelona i cap a les sis del matí va baixar a l'estació de Bellvitge, a l'Hospitalet. Dues hores després, va veure Silvia N., una agent de policia en pràctiques de 28 anys que es dirigia al seu domicili, a la Rambla Marina, després de passar la nit de servei a la comissaria de Castelldefels (Baix Llobregat).

En l'escrit d'acusació, la Fiscalia sosté que el processat va seguir Silvia N. sense que aquesta s'adonés i, aprofitant un descuit, va entrar a la porteria de l'immoble, va pujar a l'ascensor amb ella i, una vegada dins, va treure una navalla i la va obligar a deixar-lo entrar al domicili, on hi havia la companya de pis, María Aurora G., una altra agent en pràctiques de 23 anys.

Després d'emmordassar-les i lligar-les de turmells, mans i coll amb roba interior de les víctimes, lligams que va reforçar amb un cordó d'estendre la roba, l'acusat va portar Silvia N. a l'habitació de matrimoni i la va lligar a la pota del llit amb un cinturó. Després, va posar María Aurora sobre el llit de l'habitació del costat i la va violar abans d'assestar-li quatre ganivetades per l'esquena, causant-li la mort.
Després, Pedro J.G. es va dirigir a l'habitació on es trobava Silvia N. i la va apunyalar cinc vegades. Després de matar-la, la va despullar i la va vexar.

Abans d'abandonar el domicili de les víctimes, Pedro J.G. va robar una targeta de crèdit de María Aurora G., es va canviar de roba i va calar foc a una butaca i un sofà situats al saló del primer pis, els matalassos de tres habitacions del pis superior, Silvia N. i Maria Aurora G. eren en dues d'elles, i una pila de roba que havia en una d'elles. A més, va llançar diverses ampolles de licor per afavorir la combustió.

Cap a les 10 del matí, Pedro J.G. va abandonar l'edifici i va tornar a agafar el metro, mentre els bombers, alertats pels veïns, van anar-hi per a apagar l'incendi que va arrasar el pis. Una vegada extingit, van descobrir els cossos de les dues noies.

Aquesta mateixa nit, el processat es va dirigir a una sucursal bancària del carrer Creu Coberta, al barri barceloní d'Hostafrancs, i va intentar treure 300 euros amb la targeta de María Aurora G. A les sis del matí de l'endemà, va tornar a repetir l'operació en la mateixa oficina sense aconseguir-ho.

Cap a les 21.30 hores, es va dirigir a un bar de La Rambla, al barri Gòtic de la capital catalana, on havia quedat amb Mustafa K.D., qui el va dur amb el cotxe al domicili, a Girona. La policia el va arrestar poques hores després d'arribar a l'habitatge.

El Ministeri Públic imputa a Pedro J.G. dos delictes d'assassinat, un d'agressió sexual, un altre de violació de domicili, de profanació de cadàver, d'incendi, de robatori amb violència, de robatori amb força en continuïtat delictiva i grau de temptativa i un altre de trencament de condemna.

Per tot això, a més dels 102 anys i 11 mesos de presó, la Fiscalia demana que indemnitzi amb de 780.000 euros els pares, les germanes i les parelles de les mortes. També sol·licita que compensi el propietari del pis on va cometre el crim pels desperfectes ocasionats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona

Malgrat, exemple per a Greenpeace

Malgrat de Mar
LA crònica

Bronzo, on es pot tastar Venècia sense sortir de Barcelona

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara la verola del mico emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

Inundacions en el dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida