Societat

El govern balear adoptarà el domini '.cat' a les seves webs

El Parlament aprova una proposició no de llei amb els vots de PSIB-PSOE, UM, Bloc per Mallorca i Grup Mixt

El Parlament balear ha aprovat una proposició no de llei que insta el govern que presideix Francesc Antich a adoptar el domini .cat en les seves webs institucionals. Aquesta terminació, que ja s’utilitza a la cambra balear, es podrà fer servir indistintament amb les actuals .es i .com. La proposició, presentada per Unió Mallorquina, va rebre els vots a favor dels grups de PSIB-PSOE, UM, Bloc per Mallorca i el Grup Mixt. El grup popular hi va votar en contra i va presentar una esmena proposant la terminació .ibs, que va ser rebutjada.

Segons va explicar ahir el diputat d’UM Miquel Melià a l’hora de defensar la seva proposició al ple, la iniciativa no té cap intencionalitat política, com ha denunciat el PP, sinó que únicament persegueix “la identificació cultural de totes aquelles persones que comparteixen la llengua catalana o que hi tenen alguna relació”. Melià va insistir que el .cat “supera el món dominat pels Estats i dóna visibilitat a la llengua i la cultura”, i va afegir que la pluralitat lingüística de l’Estat “ha de ser objecte de preservació”.

Els populars, en canvi, no ho veuen igual i van rebutjar la proposta de pla en considerar que “darrere d’aquesta pretesa iniciativa cultural proposada per UM s’amaga una política determinada” encaminada a recuperar els Països Catalans. Segons va explicar el diputat José Simón Gornés, el que es busca és “continuar amb l’estratègia d’implantació de la identitat nacionalista al voltant del que alguns anomenen Països Catalans”. A parer seu, l’adopció d’aquest domini a les Illes significa “una de les més grans victòries del nacionalisme pancatalanista”.

El PSIB, el Bloc i el Grup Mixt van coincidir a valorar positivament la mesura en remarcar que el català és la llengua materna de la majoria dels illencs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador