Societat

Setanta tècnics del metro convoquen deu dies d'aturades i TMB assegura que els usuaris no ho notaran

Les aturades tindran lloc de 6 a 8 del matí, de 2 a 4 de la tarda i de 10 a 12 de la nit

Els setanta tècnics que s'encarreguen del manteniment dels senyals i de tasques de comunicacions del metro de Barcelona han convocat aturades de dues hores per torns entre el 18 i el 22 i del 25 al 29 de febrer. Reclamen una requalificació de categoria i unes millors condicions laborals.

Les aturades tindran lloc de les sis a les vuit del matí, de les dues a les quatre de la tarda i de les deu a les dotze de la nit. Mentre que els tècnics asseguren que la seva feina és imprescindible per al funcionament del servei, fonts de TMB han assegurat que la mobilització del personal tècnic no afectarà el servei, ja que "es tracta d'unes 70 persones davant del total de 2.900 treballadors". L'empresa ha garantit la seguretat en la circulació dels combois i ha anunciat que demanarà serveis mínims. Els tècnics del metro demanen un augment salarial, ja que "t'exigeixen més i et paguen menys", ha manifestat aquest matí un dels treballadors. Ha dit que les seccions de senyals, comunicacions i un taller d'electrònica estan coordinats per un únic auxiliar tècnic, que és el mateix que té "la pressió afegida que si s'atura el metro tots els telèfons el truquen a ell". En aquest punt ha exigit millores salarials "perquè caldria veure què cobren els dirigents', ja que alguns 'no saps què fan".

La intenció dels treballadors del metro és fer una assemblea el 20 de febrer. En cas que aquell dia no hagin aconseguit una millora salarial, han amenaçat amb fer noves aturades de dos o tres dies per setmana, i han assegurat que "no descarten res". El personal tècnic del metro reclama una requalificació de categoria des de fa anys i la seva mobilització es podria sumar al conflicte que mantenen des de fa setmanes els conductors d'autobusos amb TMB, que també han convocat aturades per al 12 de febrer.

La manifestació del dissabte reunirà setanta col·lectius

Els tècnics del metro han participat amb una roda de premsa conjunta amb els conductors d'autobusos i l'Assemblea de Can Vies, tres col·lectius que assistiran a la manifestació del dissabte i que comparteixen estar en conflicte amb TMB. Asseguren que una setantena d'organitzacions més s'han sumat a la manifestació.

El delegat del comitè de descansos d'autobusos de TMB, Josep Garganté, ha explicat que la manifestació del dissabte "sorgeix de molta gent a títol individual i organitzacions" que volen donar el seu suport als conductors perquè aconsegueixin els dos dies de descans setmanal i perquè "estan en contra de l'agressió que va rebre Teo pels Mossos d'Esquadra", ha explicat Garganté. Ha dit que esperen que la manifestació del dissabte, convocada a la plaça Universitat a les sis de la tarda, sigui "massiva" i signifiqui "un toc d'atenció per l'alcalde".

Els conductors d'autobusos mantindran l'aturada amb acord o sense

El president del comitè d'empresa dels conductors d'autobusos de TMB, Saturnino Mercader, ha explicat que mantenen l'aturada prevista per el dia 12, que serà de les onze del matí a les cinc de la tarda, encara que s'arribés a un acord en les pròximes hores. El motiu de l'aturada és dur a terme assemblea general de conductors per decidir les noves accions a dur a terme.


TMB titlla la vaga "d'oportunista"

La presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i regidora de seguretat i mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, considera que la convocatòria d'aturades durant deu dies a partir del dilluns 18 de febrer convocada pels treballadors de la secció tècnica de senyalització i comunicacions del metro de Barcelona té un marcat "caràcter d'oportunitat", aprofitant el conflicte obert entre la direcció i el col·lectiu de conductors d'autobusos, també de TMB.

Escarp ha destacat que es tracta d'una convocatòria feta per un grup de treballadors "sense l'aval de cap secció sindical" per reclamar millores laborals quan s'acaba d'obrir una negociació per aprovar el nou conveni col·lectiu del conjunt de treballadors del metro. Escarp assegura que les aturades no tindran cap repercussió en el servei ordinari del metro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denuncien a tres persones per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador
successos

El vianant atropellat per un bus a Girona, a la UCI en estat greu

girona
SALUT

L’Alt Pirineu i Aran comencen la detecció precoç del càncer de coll uterí

Vielha
societat

L’Associació Rodes demana que es compri la Torre d’en Sastre

roses
SOCIETAT

Treball considera insuficients les mesures preventives de la planta de Botarell

Botarell
SOCIETAT

Investigadors de la UPC creen un sistema per reduir el combustible del vaixell d’Open Arms

Vilanova i la Geltrú
SOCIETAT

Una veïna del Raval nega que la manifestació contra Vox fos “violenta”

Barcelona
societat

La Policia Local detecta una cinquantena d’infraccions a comerços

salt