Societat

Clam contra Saura

Els diferents representants dels sindicats majoritaris coincideixen a fer una valoració "molt positiva" de la protesta

Els Mossos d'Esquadra es van manifestar ahir pel centre de Barcelona al crit unànime de "Saura dimissió". La protesta, convocada unitàriament per tots els sindicats del cos, inclòs el de comandaments, va transcórrer sense incidents, tot i les accions puntuals d'un grup de joves antisistema.

Representants dels sindicats majoritaris, David José (SPC) i Valentín Anedón (SAP-UGT), van coincidir a fer una valoració "molt positiva" de la protesta, tant pel nombre d'assistents com perquè no s'havia caigut en provocacions. Però mentre José va demanar la dimissió del conseller d'Interior, Joan Saura, Anedón, des del SAP-UGT, prefereix obrir un període de reflexió.

Tres de cada deu
Si es fa cas de les dades de la Guàrdia Urbana, que va xifrar en 4.000 els manifestants, i es comparen amb la d'agents en actiu, 11.757, es podria dir que a la protesta d'ahir hi van anar tres de cada deu mossos. I això que només van assistir-hi els que estaven fora de servei. No obstant, també cal tenir en compte que a la manifestació s'hi van afegir representants d'altres cossos policials i que alguns agents hi van anar acompanyats per les seves famílies.

El to de la protesta va ser molt reivindicatiu, especialment a les portes de la seu del departament d'Interior. Els policies estaven tan encesos que inicialment van fer cas omís a les peticions de silenci dels líders sindicals per poder llegir el manifest. Xiulets eixordadors i crits de "Saura dimissió" impedien començar la lectura de les reivindicacions consensuades per tots els sindicats, a excepció del dels comandaments.

Tot i que formalment el manifest era unitari, alguns sindicats que el subscrivien van mostrar divergències amb el text que demana que s'assumeixin "responsabilitats polítiques", en considerar que el descrèdit és responsabilitat d'Interior.

Per la seva part, Saura va reiterar ahir que el departament "reconeix" la dignitat professional dels Mossos, però va defensar la publicitat dels casos de presumptes maltractaments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.