Societat

Indústria reconeix que no hi ha acord ferm amb França per fer passar la MAT per la Jonquera

COMARQUES GIRONINES

El ministeri d'Indústria ha reconegut aquest dimecres que no hi ha un acord ferm amb França per fer passar la MAT per la Jonquera. El subdirector general de Planificació Energètica del Ministeri, Francisco Joaquín Macía, ha declarat que la interconnexió no s'ha definit 'en cap moment' i que el projecte que concretarà el pas dels 400 kV pels Pirineus estarà enllestit el 30 de juny, com es va acordar a la cimera franco-espanyola.

El subdirector ha fet aquestes declaracions després de la reunió que el mediador europeu, Mario Monti, ha mantingut amb els representants polítics, econòmics i les entitats gironines per presentar-los el seu primer informe. Per la seva banda, a la sortida de la trobada, els opositors a l'alta tensió han reclamat més implicació ciutadana per anar a la una i aconseguir que se soterrin més trams de la MAT en territori gironí.

Reunió correcta
Les plataformes nord-catalanes contra la MAT han qualificat la reunió amb el coordinador de la MAT Mario Monti que s'ha fet a la Prefectura de Perpinyà aquest dimecres al matí de "correcta, però tensa".

Els portaveus del col·lectiu d'alcaldes contra la MAT, el SYDECO, Jean-Claude Peralba, i de 'Non à la THT', Jean-Jacques Planes, han criticat les conclusions de la cimera francoespanyola de París presentades pel coordinador dient que "si el traçat no és definitivament decidit, igualment, en el seu informe, Monti posa en evidència el corredor Baixàs-Bescanó-Sentmenat". Per això Peralba considera que "estem davant d'un intent de fer passar la MAT per força" per la plana del Rosselló, "com estava previst en el traçat inicial, el 2001" i Planes ha anunciat noves mobilitzacions per oposar-se al projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona