Societat

Desarticulen una banda de motoristes que es dedicava al tràfic de drogues i a l'extorsió

Els Mossos d'Esquadra van desarticular dimarts passat la delegació a Barcelona de la banda de motoristes Hell's Angels (Àngels de l'Infern), que es dedicava al tràfic de drogues i a l'extorsió, segons ha informat avui el cos policial.

Vuit persones han estat detingudes i acusades dels delictes d'extorsió, robatori amb violència, tinença il·lícita i tràfic d'armes, tràfic de drogues i associació il·lícita.

Els imputats són el president, Alejandro G., de 38 anys; el vicepresident, Marcos D., de 37 anys; el tresorer, Ramon O., de 50 anys; Manuel P., de 38 anys; Álvaro L., de 39 anys; Marcos Antonio R., de 37 anys; Alexis P., de 35 anys, i Jorge C., de 33 anys.
Tots ells són espanyols, excepte el penúltim, que és de nacionalitat francesa. L'últim, Jorge C., no pertany a la banda, sinó que ha estat detingut per intentar comprar-los una pistola.

El 18 de desembre, els agents de la policia catalana, amb l'ajuda del Grup Especial d'Intervenció (GEI), van entrar de manera simultània en deu domicilis i locals per tot el territori català, la majoria a Barcelona. Es van decomissar diverses pistoles, armes llargues, armilles antibales, espases, navalles, matxets, punys americans, defenses elèctriques i diverses eines molt contundents. També es va trobar mig quilo de cocaïna, balances de precisió i elements de tall i dosificació de la droga per elaborar paperines.

Un dels responsables de la investigació, Joan Maria Mulet, ha explicat que els Mossos d'Esquadra portaven sis mesos treballant en aquest cas arran d'un intent d'extorsió a una empresa de transports.

Mulet ha indicat que Hell's Angels al·legaven que eren treballadors d'empreses de cobradors de morosos. Es dedicaven, a més, a extorsionar les associacions de motoristes que pretenien establir-se o organitzar algun tipus d'activitat a la zona de l'àrea metropolitana de Barcelona. Per a això, la banda els cobrava un cànon.

Un dels locals de la banda, situat al carrer Fluvià de la capital, tenia vetada l'entrada a tots aquells que no fossin membres de Hell's Angels. Funcionava com un bar privat i domicili d'un dels detinguts. L'altre local era d'accés al públic en general i estava situat al carrer Pujades.

La banda es caracteritza per la seva organització paramilitar amb una jerarquia piramidal en què els esglaons més baixos els ocupen els anomenats hung-around, i més amunt, els prospect. Aquests s'encarreguen de les tasques més brutes i d'executar les directrius dels membres de ple dret, que dirigeixen les activitats de la banda.

Els Hell's Angels tenen l'origen als Estats Units i estan presents en diversos països com Canadà, on han tingut problemes amb la justícia i estan relacionats amb el crim organitzat.

El 20 de desembre, sis dels vuit detinguts van passar a disposició dels Jutjats de Guàrdia de Barcelona. Un va ser enviat a la presó i altres cinc continuen imputats en llibertat amb càrrecs. Un altre detingut va passar a disposició judicial a Badalona i va ser empresonat, mentre que l'últim ho va fer a Tortosa i està en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.