Societat

Toys 'R' Us retira tots els pitets de vinil fabricats a la Xina per quantitats excessives de plom

Consum

La cadena de joguines Toys 'R' Us ha decidit retirar tots els pitets de vinil fabricats a la Xina de les botigues Toys 'R' Us i Babies 'R' Us com a mesura de precaució després que trobés en dos pitets del fabricant Hamco nivells de plom que superen els estàndards de les joguines.

Toys 'R' Us, que té més de 1.500 punts de venda, ha indicat que els pitets d'Hamco estaven comercialitzats sota les marques Coala Baby, Especially for Baby i Disney Baby. Tot i això, la casa de joguines ha decidit retirar de les seves botigues també els pitets de vinil fabricats per altres companyies per "evitar confusions" entre els clients i fer "ulteriors" proves.

La mesura afecta prop de 160.000 pitets de vinil, inclosos els que encara estan als magatzems, tots fabricats a la Xina i el 90% dels quals per part del grup Hamco, ha precisat la portaveu de la companyia, Kathleen Waugh. La casa de joguines tornarà els diners als consumidors que hagin adquirit aquest producte.

Toys 'R' Us ha precisat que les proves realitzades en els pitets de Hamco el mes de maig passat demostraven que aquest producte complia amb els estàndards exigits per la casa de joguines. Tot i això, un grup ecologista de Califòrnia ja va avisar fa dos dies que alguns pitets de vinil fabricats a la Xina i venuts per Toys 'R' Us contenien nivells de plom per sobre dels límits de seguretat establerts per la legislació d'EUA.

Els nens exposats al plom poden patir problemes d'aprenentatge, tenir una reducció de la seva intel·ligència, hiperactivitat i deficiències en l'atenció, segons han demostrat alguns estudis.

La retirada dels pitets de vinil de Toys 'R' Us és l'últim d'una sèrie de recents problemes amb productes fabricats a la Xina a Estats Units, on ja s'han retirat productes com pneumàtics, joguines, pasta de dents, marisc i menjar per a mascotes. Concretament, el mes de maig passat Wal-Mart ja va retirar els pitets de vinil fabricats per Hamco.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.